Uzman jandarmalar astsubay olacak

210 bin mevcutlu Jandarma teşkilatı, “Bologna Süreci”ne uyumlu hale getirilecek. Uzman jandarmalar 5 yıl içerisinde “astsubay” yapılacak.

Uzman jandarmalar astsubay olacak
Uzman jandarmalar astsubay olacak
GİRİŞ 07.11.2013 07:32 GÜNCELLEME 07.11.2013 08:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2002'den beri 771 sözleşmeli subay istihdam eden Jandarma Genel Komutanlığı, yapısal değişikliğe gidiyor. 8 bin 400 uzman erbaşın görev yaptığı teşkilatta, personel yapısı uzmanlaştırılacak. Jandarma personelinin eğitim seviyesinin asgari ön lisans düzeyine yükseltilmesi hedefleniyor. Bu amaçla yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 19 bin 250 personelin eğitimi tamamlandı.

ASTSUBAY OLACAKLAR

Jandarma Genel Komutanlığı, Bologna Süreci'ne uyum ve personelinin görev etkinliğinin artırılması için eylem planı hazırladı. Uyum sürecinin ana hatları şöyle çizildi:

- Uzman jandarma kadrolarının tamamı yıllara yayılarak bir plan dahilinde astsubaya dönüştürülecek.

- Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı kapatılacak.

- Bu yıl ve müteakip yıllarda uzman jandarma temin edilmeyecek. Buna bağlı yıllık astsubay yetiştirme oranları kademeli biçimde yükseltilecek.

DERS PROGRAMI

- Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu bünyesindeki akademik personel kadroları ile okutulacak dersler yeniden düzenlenecek.

- Akademik kadrolarda istihdam edilmek üzere 2012-2013 eğitim/öğretim yılında, yurtdışı ve yurtiçinde 53 personel lisansüstü eğitim yapmak üzere görevlendirildi.

Bugün

YORUMLAR 3
  • balotelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Ümit Beyoğlu na cevap; kim iş yapacak söyleyeyim mi? herkes iş yapacak. uzman jandarmaların sırtından asalak gibi geçinemeyeceksiniz.tabi iş yapma cesaretiniz varsa, çünkü bildiğim bazı astsubaylar hiç iş yapmasını sevmezler.
    Cevapla
  • Ersen Gürpınar 10 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yanlış değerlendirmişler. Jandarmayı yakında sivilleştirecekler bu yüzden uzman kadrolarını kaldırdılar bunların hepsinin assubay yapılması söz konusu değil ayrıca yapsalar ne olacak assubayların sorunları uzmanlardan farksız önyargılarla bir üniforması kefen olan personeli büro memuru statüsünde görme adaletsizliğine son verip teşkilattaki moral motivasyonu ve aidiyet duygusunu sağlasınlar Düşman olsa orduya bu zihniyetle bu kadar zarar vermezdi
    Cevapla
  • Ümit BEYOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    Kim işleri yapacak. Herkesi komutan yaparsanız işleri kim yapacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor