Boş kalan şehitlik sevinç kaynağı oldu

Çözüm Süreci kapsamında terör olaylarının son bulup kanın durmasıyla Aydın'da Kemer Mezarlığı'nda yapılan yeni şehitlik de boş kaldı. Şehit yakınları, süreç içerisinde ortaya çıkan tablodan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Boş kalan şehitlik sevinç kaynağı oldu
Boş kalan şehitlik sevinç kaynağı oldu
GİRİŞ 10.11.2013 11:38 GÜNCELLEME 10.11.2013 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi jandarma üsteğmen Mehmet Esin'in, 3 Nisan 1985 tarihinde Şırnak'ta jandarma bölük komutanı olarak görev yaparken bulunduğu aracın teröristler tarafından pusuya düşürülmesi sonucu şehit olduğunu söyledi. O tarihten bu yana büyük acılar çektiklerini dile getiren Esin, aynı sıkıntıları kimsenin yaşamasını istemediğini belirtti.

Terör olaylarının Çözüm Süreci ile uzun süredir durduğunu, gözyaşlarının dindiğini ifade eden Esin, şunları kaydetti: "Türkiye'de son 30 yıl içinde 30 binin üzerinde insanımız terör olaylarında şehit oldu. Bir o kadar da gazimiz var. Bizler artık kimsenin sevdiklerini kaybetmesini istemiyoruz. Şehitlerimizin çoğu 20'li yaşlarda hayatlarını kaybettiler. Bundan böyle anneler ve babalar çoluk, çocukları ile ömürlerini geçirsinler, çocuklarımız babasız kalmasın. Temennimiz bundan sonra terör olaylarının yaşanmaması, yeniden şehitlerimizin, gazilerimizin sayısının artmamasıdır."

Şehitlik boş kaldı

Aydın'da derneklerine kayıtlı 176 şehidin bulunduğunu aktaran Esin, uzun süredir bu rakama yenilerinin eklenmemesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Tellidede mezarlığındaki şehitliğin dolması nedeniyle bir süre önce merkez Kemer Mezarlığı'nda yapılan ve yalnızca 2 şehidin defnedildiğini yeni şehitliğin uzun süredir terör olayları yaşanmaması nedeniyle boş kaldığına işaret eden Esin, buradaki fotoğrafın Türkiye manzarasını yansıttığını ve özlenen bir tablo olduğunu dile getirdi.

Esin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehitlik boş kaldı. Bu tablo tabii ki çok güzel ve inşallah Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece bu şehitlik boş kalır diye temenni ediyoruz. Türkiye'de artık anneler, babalar bu konuda çok ümitvarlar, üzülmek istemiyorlar. Aynı şekilde eşler de çocuklarını babasız bırakmak istemiyor. Bunun çok güzel ve ümit verici olduğunu düşünüyorum. İnşallah hep böyle gider."

"Bu manzara bizi memnun ediyor"

Öte yandan Adıyaman Kahta Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken 10 Temmuz 1980 yılında yol devriye nöbeti sırasında arkadaşının tüfeğinin yanlışlıkla ateş alması sonucu hayatını kaybederek şehit olan jandarma er İsmail Tülü'nün babası Hüseyin Tülü (77) de o dönemlerde terör olaylarının yoğun olmadığını, şehitliklerin de sınırlı olması nedeniyle oğullarını mezarlığa defnettiklerini kaydetti.

Yaklaşık 30 yıldır çok sıkıntılı bir dönem geçirildiğini ifade eden Tülü, şöyle dedi: "Belirli bir süredir Türkiye'de terör olayı yaşanmaması, şehit ve gazilerin son bulması terörün yaygın olmadığı o dönemleri anımsatıyor. Ülkenin yeniden terör olayları ile kimsenin canının yanmadığı bir ortama kavuşmasını temenni ediyoruz. Hiçbir vatandaşın evlat acısı çekmesini, hiçbir evladımızın babasız büyümesini istemiyoruz. İnşallah böyle devam eder ve şehitlikler de buradaki gibi boş kalır. Bu manzara bizi memnun ediyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yorumcuu 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP LİLER BU HABERE ÇOK ÜZÜLECEKLER MHP NASIL OY TOPLAYACAK ŞİMDİ. MHP hiçbir içraattan bahsetmiyor projemiz şu dediğini duyan varsa bildirsin bahçelinin küfür ve hakaretinden başka lafı yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı