Savaştan kaçan çocukları bekleyen tehlike

Suriye'deki iç savaştan kaçan çocuklar, su sıkıntısı ve olumsuz çevre koşulları nedeniyle salgın hastalık riski altında.

Savaştan kaçan çocukları bekleyen tehlike
Savaştan kaçan çocukları bekleyen tehlike
GİRİŞ 14.11.2013 12:21 GÜNCELLEME 14.11.2013 14:34

Suriye'de şiddetini arttırarak devam eden iç savaş nedeniyle aileleriyle güvenli gördükleri bölgelere gelen ve burada kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren çocuklar, su sıkıntısı ve olumsuz çevre koşulları nedeniyle salgın hastalık riski altında.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 3 yıldır süren iç savaş nedeniyle başta Türkiye sınırına yakın Suriye kamplarında, çocuk felci olmak üzere birçok salgın hastalık riskinin bulunduğunu söyledi.

İç savaştan kaçarak Türkiye sınırı yakınlarında oluşturulan Atme, Kerame, Kah, Babel-Hava başta olmak üzere 23 kampta 150 bini aşkın Suriyelinin bulunduğunu ifade eden Karacaoğlu, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan kamp sakinlerinin yetersiz beslenme ve su sıkıntısının baş gösterdiği kötü koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini anlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Türkiye sınırındaki 23 kampa düzenli yardımların yapıldığı aktaran Karacaoğlu, "Her gün Suriye'den kaçışlar devam ettiği için yardımlar yetersiz kalıyor. Kamlardaki olumsuz şartlar nedeniyle başta çocuklar olmak üzere birçok kişi salgın hastalık riskiyle karşı karşıya. Türkiye sınırına yakın bölgelerde oluşturulan 23 Suriye sığınmacı kampında 50 bin çocuk salgın hastalık ve çocuk felci riski altında bulunuyor" diye konuştu.

Karacaoğlu, kamplarda gıda ve ilaç başta olmak üzere birçok yardım malzemesine ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda uluslararası yardım kuruluşlarının harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü