PKK'nın üst düzey sorumluları yakalandı

Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan PKK'nin üst düzey sorumlusu olduğu belirlenen 2 terörist ile bu teröristlere yardım ve yataklık yapan biri Suriyeli olmak üzere toplam 4 kişi yakalandı.

PKK'nın üst düzey sorumluları yakalandı
PKK'nın üst düzey sorumluları yakalandı
GİRİŞ 15.11.2013 11:31 GÜNCELLEME 15.11.2013 11:31

Yakalanan teröristler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Ekipleri'nin almış olduğu istihbarat bilgileri doğrultusunda yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten biri bayan olmak üzere iki terörist ile bunlara yardım yataklık yapan 2 kişinin düzenlenen operasyon sonucunda yakalandığı belirtildi.

Açıklamada; şu ifadelere yer verildi; "Belirlenen adrese yapılan operasyonda biri Suriye uyruklu iki örgüt mensubu ve Mardin'de bu örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı anlaşılan iki şahıs olmak üzere toplam 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan teröristlerin birinin PKK/KCK terör örgütüne 2002 yılında katıldığı, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde görev aldığı, 2013 yılı itibariyle terör örgütünün Suriye yapılanması PYD'nin silahlı kanadı olan YPG içerisinde eğitim kamplarında faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Diğer terörist ise, PYD'nin silahlı kanadı olan YPG içerisinde faaliyet yürüttüğü anlaşıldı. Yakalanan 2 terörist ile birlikte yardım ve yataklık yapan diğer 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Mardin E-tipi kapalı cezaevine konuldu.“

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!