Havalimanı'ndaki kargo çetesi çökertildi

Atatürk Havalimanı'nda aralarında Türk Hava Yolları (THY) personelinin de bulunduğu 17 kişilik 'kargo çetesine' düzenlenen operasyonla şahıslar gözaltına alındı.

Havalimanı'ndaki kargo çetesi çökertildi
Havalimanı'ndaki kargo çetesi çökertildi
GİRİŞ 15.11.2013 12:03 GÜNCELLEME 15.11.2013 12:03

Türk Hava Yolları (THY) Kargo'da çalışan 6 personelin kargo ile gelen elektronik cihazlar içinden dikkat çekmeyecek şekilde az miktarda kolileri aldıkları iddia edildi. THY'nin kargoda 960 telefon, bir dizüstü bilgisayarın eksik olduğunu bildirdiği ileri sürüldü.

THY kargodaki hırsızlık ve kaçakçılık bir personelin ihbarı üzerine ortaya çıktı. Personelin yetkiliye giderek hırsızlık yapıldığına yönelik ihbarının ardından araştırma başlatıldı. THY'de kargolarda eksik çıktığını belirlemesinin ardından polis araştırmalara başladı. Yaklaşık 6 ay süren incelemeyi tamamlayan ekipler operasyon için düğmeye bastı.

Kargodaki hırsızlık yöntemi şöyle; Dünyaca ünlü bir telefon şirketinin ülkeler arasında yolladığı kargolardan, bazı personel tarafından içlerinden 1-2 koli alınarak terminalden çıkartılıyor. Binlerce telefon olduğu için içlerindeki 100 adet cep telefonu dikkat çekmiyor. Gözaltına alınan bir personelin bu yöntemi kullanarak 1.500-2.000 telefon çaldıklarını itiraf ettiği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekipleri, araştırmalarını tamamlamasının ardından operasyona başladı. Personellerin ve bağlantılı oldukları öğrenilen toplam 17 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinde bazı şahısların suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Şahısların; 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kaçakcılık', 'nitelikli hırsızlık' suçlarını işledikleri belirtildi. Şahıslardan; İ.Y, H.Ö, T.F, S.Y, K.S, B.A, A.K, M.Y, U.C, S.A, F.S'nin bulunduğu 11 kişi Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi