Astsubayların mobbing isyanı büyüyor

TBMM önünde toplanan astsubaylar Genelkurmay Başkanlığı'na TSK'da yaşanan mobbing konusunda isyan etti.

Astsubayların mobbing isyanı büyüyor
Astsubayların mobbing isyanı büyüyor
GİRİŞ 16.11.2013 13:02 GÜNCELLEME 16.11.2013 13:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2 bin kişilik grup TBMM Dikmen kapısı önünde, ellerinde pankartlarla sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, son dönemde yaşanan astsubay intiharlarına ve mobbinge dikkat çekerek şunları söyledi:

DAYAKTAN SONRA ÇİKOLATA

"Son olarak Kıbrıs'ta bir alay komutanı, astsubayımıza fiziki şiddet uyguladı. Meslektaşımız bu durum sonrası bu halini sağlık raporuyla belgeledi. Albayı şikayet amacıyla gittiği tümen komutanından nasihat ve tehdit aldı. Görüşme sonrası alay eder gibi 'eşinizle yeyin' denilerek bir kutu çikolata verildi. Bu durum karşısında ağır bunalım ve psikolojik travma yaşayan astsubaylarımıza hastane hekiminin verdiği rapor tanısı ise 'bulunduğu durumu kabullenememe' gibi bir şey... 'Köleliği kabullenememe' tanısını çağrıştıran bu durum TSK'da içler acısı bir hukuk skandalıdır. Tersine bir durum yaşansaydı astsubay albayı dövseydi tümen komutanı acaba nasıl yaklaşacaktı?"

ESAS DURUŞTA DAYAK

Astsubayın babası Zeynel Abidin Demirel de oğlunun ağır psikolojik bozukluk yaşadığını belirterek şöyle devam etti:

"Oğlum Şemdinli dağlarında terörist kovalarken biz rahat bir gece uyuyamadık. Oğlumu esas duruşta dakikalarca dövüyor. Bir de kalkıp savcılıkta inkar ediyor. Bu mu dürüstlük. Olayın tam tersi olsaydı acaba tümen komutanı, albaya çikolata verip göndedir miydi? Şimdi soruyorum Genelkurmay Başkanı'na esas duruşta astını dövmek işkence değil mi? Oğlumu mağdur eden bu kişinin hala görevde olması, teröriste bile yapılmayan bu muamelenin astsubaya yapılması içinize siniyor mu?" Astsubaylar daha sonra Genelkurmay'ın önünden geçerek Kızılay'da olaysız dağıldılar.

YORUMLAR 9
  • Hasan Aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle günümüzde Komutanların ve Yöneticilerin ADİL olmak gibi bir misyonu taşımaları gerekir.. Bize onurlu, gururlu ve ahlaklı olmayı öğrettiler. Haksızlık karşısında boyun eğmemeyi öğrettiler. O astsubay niye sessiz kaldı? Yapması gereken şey belliydi. Sonuç ne olursa olsun... Tümen Komutanını da tebrik ederim. Emrindeki subay ve astsubaylarının hakkını bir komutana yaraşır şekilde adilce korumuş. Kısacası adil davranmış. Ama Albay'a biraz fazla adil olmuş. Kendisinden beklenildiği gibi... Umarım ondan sonra da görevini yapmış olmanın huzuru ve övüncü içinde gururla yaşamını sürdürüyordur. Unutulmamalıdır ki makam ve mevkiiler geçici, varsa tabi vicdan bakidir.
    Cevapla
  • Ersen Gürpınar 10 yıl önce Şikayet Et
    Adalet herkes içindir. Kölelerin ülkelerine devlet ve genelkurmay başkanı olduğu bir dünya da önyargılılar assubaylara uzmanlara köle muamelesi yapmaya çalışıyor adaleti sadece kendisine gerektiğinde hatırlayanlar adil de olamaz adalette bulamazlar; TSK kendi özeleştirisini yaparak ordudaki personel ayrımcılığına ve adaletsizliğe son vermek zorundadır aksi halde GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE sadece slogandan ibaret kalır ki bu hepimizin üzüntüsü olur bu ordudan başka ordumuz yok adalet olmayan yerde hiçbirşey olmaz Not.O albaya başkaları özenmesin çünki sert bir taşa rastlarlar hayatları kararır
    Cevapla
  • osman bereket 10 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Haksızlık!. Darbeci zihniyet darbe yeyince uzantıları da kudurmaya başladı. Maddiyatta da bilinçli olarak çökerttikleri insanlara da her türlü kötülüğü yapmaktadırlar. Nasılsa kendilerini Kaf dağında geldiler. Bu ülke ve insanları onların kölesidir. Her isteklerini mütealasız yerine getirme alışkanlık haline gelmişti. Kanun da mahkemede hâkim de savcı da kendileri idi. Ötekileştirdikleri vatan evlatları da onların kölesiydiler. Bu üst ve üstünlük yaşam tarzı, kanun ve hukuk tanımaz anlayış, az da olsa darbe yeyince, hırsını, hıncını ve öfkesini bu insanlardan çıkarmaktadırlar. Burada büyük bir haksızlık, hak ve hukuk ihlali var.
    Cevapla
  • kazımm 10 yıl önce Şikayet Et
    ASIL ZAVALLILAR. Omuzunda emaneten taşıdığı rütbeyi, ülkenin tek sahibi olduğunun nişanesi zannedip, sanki kendisi bir haltmış gibi başkalarını hor- hakir görüp, küçümseyip, aşağılayan, o rütbeyi egosunu tatmin için kullananlardır... Kendisi gibi olmayanı düşman görüp, kölesi zanneden, ona yapacağı her türlü hakaret, küfür, baskı ve kötü muameleyi hak gibi görenlerdir... Ordu ve Emniyet Teşkilatında görevli astsubay, uzaman personel, er ve polis memurlarının, sadece onlara hizmet için varolduğunu zannedenlerdir asıl zavallılar... Her türlü hakaret, küçük düşürme ve saldırıyı yapma hakkının kendilerinde saklı olduğunu düşünenlerdir bu ASIL ZAVALLILAR...!
    Cevapla
  • ahmet allah kulu 10 yıl önce Şikayet Et
    Sizce Dur Demenin Zamanı Gelmedi mi?. Anayasal hakkımı kullanıp 2002 yılından beri Türkiye de 2 kişiden 1'in oy verdiği partiye oy verdim.TSK' nın disiplin anlayışına uymayan düşüncemden dolayı mobbing uygulamasına maruz kaldım. Pisikolojik tedavi gördüm.Sonrada oy verdiğin Başbakanın gelsin de seni kurtarsın dediler. Terazi tüm personel için eşit olmalı,Adalet subay içinde astsubay içinde er içinde eşit olmalı bu ordu bizim hepimizin saygılarımla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi