O müsteşarlığa MİT ayarı!

Savunma sanayinde Türkiye'nin milyarlarca dolarlık ihalelerine imza atan Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na MİT ayarı yapıldı.

O müsteşarlığa MİT ayarı!
O müsteşarlığa MİT ayarı!
GİRİŞ 20.11.2013 12:44 GÜNCELLEME 20.11.2013 13:31

MİT'in, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynağı kullanarak yaptığı ihalelerde uygulanacak mevzuata yeni bir fıkra eklendi. Buna göre, MİT'in, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'ndan kaynak kullanarak kendisinin, Savunma Sanayii Müsteşarlığı adına yürüttüğü ihalelerde yapılan işlem SSM mevzuatına tabi olmayacak, MİT'in mevzuatına tabi olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, yapılacak ihaleleri düzenleyen esaslara yeni bir hüküm eklendi. Bakanlar Kurulu'nun 2011'de aldığı bir kararla MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gerekli görülmesi halinde ürün tedarik etme görevini üstlenmişti. Bu kapsamda yapılacak tedariklerde de Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun kullanılması esas alınmıştı.

Resmi Gazete'de, yayımlanan kararname ekinde şöyle denildi:

"Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının istihbarat ve güvenliğe ilişkin ihtiyaçlarından 3238 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası kapsamında karşılanması kararlaştırılan ancak Müsteşarlık tarafından doğrudan tedarik edilmesi yerine Müsteşarlık adına Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından bu işlemlerin yerine getirilmesi uygun görülenler için, Savunma Sanayii Destekleme Fonundan bu amaçla Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı adına açılmış olan banka hesabına aktarılan tutarlarla yapılacak tedarik işlemleri, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'nın tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır."

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu