Sarai cinayetinde ilginç ayrıntı

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı'nın, "kasten öldürme", "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Sarai cinayetinde ilginç ayrıntı
Sarai cinayetinde ilginç ayrıntı
GİRİŞ 21.11.2013 15:32 GÜNCELLEME 21.11.2013 16:44

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ziya Tasalı ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Sierra ailesinin avukatı, Sierra'nın annesi Bexaida Jimenez'in davaya katılma talebini içeren dilekçeyi mahkemeye sunarak, davaya müdahillik taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören'in sorusu üzerine konuşan sanık Ziya Tasalı ise henüz Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmediğini belirterek, ''Ben önceki duruşmada, maktüleye karşı cinsel saldırıda bulunmadığımı söylemiştim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Olaydan sonra maktüle ait bir deri mont ile cep telefonunu alıp götürdüğüm doğrudur. Cep telefonunu denize attım. Deri montunu da çöpe attım'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Sierra'nın annesi Bexaida Jimenez'in davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan ve 12 Ocak'ta Türkiye'ye gelen Sarai Sierra, Beyoğlu'nda bir oda kiralamış, 22 Ocak'ta ABD'de olmasını bekleyen ailesi, kadının dönmemesi üzerine kayıp başvurusu yapmıştı. Başvurunun ardından başlatılan arama çalışması sonucu, Sierra'nın cesedi, 2 Şubat'ta Sarayburnu'ndaki sur kalıntılarında bulunmuştu.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Ziya Tasalı hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından ise 10 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”