Askerden Türkiye'de bir ilk!

2012'de PKK'lıların saldırısında yaralanan ve geçen ay şehit düşen asker için Şemdinli'de birliğinde mevlit okutuldu.

Askerden Türkiye'de bir ilk!
Askerden Türkiye'de bir ilk!
GİRİŞ 22.11.2013 13:14 GÜNCELLEME 22.11.2013 16:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde vatani görevini yaparken 23 Ağustos 2012'de PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede geçen ay şehit düşen Piyade Er Turgay Karaçay için birliğinde askerler tarafından mevlit okutuldu.

Kahramanmaraşlı Piyade Er Turgay Karaçay, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı 4'üncü Hudut Taburu'nda vatani görevini yaparken, 23 Ağustos 2012'de bir grup PKK'lının Derecik ile Kuzey Irak sınırında bulunan Balkaya Dağları'ndan düzenlediği havanlı saldırıda ağır yaralandı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılan ve 13 aydır tedavi gören Karaçay tüm müdahalelere rağmen geçen ay şehit düştü.

ŞEHİT ER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Şehit Piyade Er Karaçay için birliği 4'üncü Hudut Taburu'nda mevlit okutuldu. Derecikli vatandaşların da katıldığı mevlitte 5 din adamı Kuran okudu. Duaların ardından Şehit Piyade Er Turgay Karaçay'ın hayrına, mevlide katılanlara, pilav, helva ve ayran ikramı yapıldı. Mevlit programına, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ile 4'üncü Hudut Tabur Komutanı Yarbay Tolga Özbek de katıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • ali goktas 10 yıl önce Şikayet Et
    CEMATE SESLENİYORUM. Bu Fotoğrafı görüpte şükretmiyor hala üç kuruşluk manfaat için ülkenin geleceği ile oynamaya devam ediyorsanız yazıklar olsun size diyorum.
    Cevapla
  • ÖZGÜR K 10 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber ocağı bu'dur!. Yahudi, rum komutanların yönettiği Türk Silahlı Kuvvetleri yok artık.
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    fotoraf hiçte öyle değil . dercikli merecikli yok olmazda ne işi var .yanlış ve hatalı haber. şehite Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun keşke yaşasa yaşatılsaydı .genelkurmyada bir teşekkürde benden acılar böyle birlikte ama kendi içinde hainlerin olmadığı anlarda azalır .
    Cevapla
  • özgn adm 10 yıl önce Şikayet Et
    Vay Be! işte Peygamber ocağı denilebilecek bir ordu. Gurur veriyor hakikaten
    Cevapla
  • onbasi77 10 yıl önce Şikayet Et
    cok sey degesti cok .. sene 1998.... 12 bin askerin oldugu , agri dogubayazit tugayinda .tugay komutani nasil mescidi yiktirip icine Kalorifer kazani koydurduysa , oda askerdi ,,simdi bunlari yapanda asker ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!