4 yıl sonra gelen itirafa 38 yıl

Samsun'da 4 yıl önce işlediği cinayeti itiraf eden şahıs, suç ortağı arkadaşı ile birlikte 38 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

4 yıl sonra gelen itirafa 38 yıl
4 yıl sonra gelen itirafa 38 yıl
GİRİŞ 22.11.2013 13:21 GÜNCELLEME 22.11.2013 13:21

Samsun'da İlkadım ilçesinde 2008 yılında bir büfede Mustafa Tevetoğlu'nun öldürülmesi ve Kerem A.'nın yaralanması olayıyla ilgili gözaltına alınan Özgür A. (25) ve Emrah A. (30) tutuklandı. Ancak polise mukavemet suçundan Bafra Yarı Açık Cezaevi'nde yatan Yusuf Ş. (27), geçtiğimiz yıl cezaevinden 5 gün izinli çıkarak, vicdan azabı duyduğu için Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerine giderek cinayette kullanılan 2 silahın gömülü olduğu yeri bildiğini söyledi. Cinayet Bürosu ekipleri, Yusuf Ş.'nin gösterdiği Atakum ilçesi Oyumca köyü ormanlık alanda yapılan kazıda toprağa gömülü 1 adet 9 mm çaplı tabanca ve 2 şarjör buldu. Polisin çalışmalarına rağmen ikinci silah ise bulunamadı. Gözaltına alınan Yusuf Ş., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

KARAR ÇIKTI

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl önce görülen davada tutuklu bulunan Özgür A., Yusuf Ş.'nin teslim olup itirafta bulunması üzerine tahliye oldu. Ancak mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Yusuf Ş.'nin tutuklanmasına karar verdi. Bugün görülen davanın son duruşmasında mahkeme heyeti Yusuf Ş. ile Emrah A.'yı Mustafa Tevetoğlu'nu öldürmek suçundan 25'er yıl, Kerem A.'yı öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl 6'şar ay ve ruhsatsız silah suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 38 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Aynı davada yaralama suçundan ve ruhsatsız silah suçundan tutuksuz olarak yargılanan Oktay A. toplam 6 yıl, Nursel A. 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, 4 yıl tutuklu kaldıktan sonra geçen yıl tahliye olan Özgür A. ise beraat etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi