Yolda bulduğu servet dolu poşeti sahibine teslim etti

Kütahya'nın Simav ilçesinde SSK emeklisi yaşlı bir adam, yolda bulduğu servet dolu poşeti sahibine teslim etti. İçerisinde 1 milyon liraya tekabül eden banknot, dolar ve euro bulunan poşetin sahibi, yaşlı adama 100 TL bahşiş verdi.

GİRİŞ 22.11.2013 20:40 GÜNCELLEME 22.11.2013 21:42
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre SSK emeklisi Ahmet Karadağ (71), akşam namazını kıldıktan sonra Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine gitmek üzere Kışla Caddesi'nden karşıya geçerken yolda içerisinde ne olduğunu bilmediği siyah bir poşet buldu. Bulduğu poşeti yoklayan Karadağ, içerisinde kağıt parçalarıyla cep telefonu olduğunu fark ettiği poşetle birlikte evine giderek sabahın olmasını bekledi.

Sabah saat 10.00'da bulduğu poşetle birlikte belediyeye gelen 3 çocuk babası işçi emeklisi Karadağ, dün akşam saatlerinde yolda poşet bulduğunu ve içine bile bakmadığını söyledi.

Bulunan paranın dün akşam saatlerinde belediyeye gelerek yüklü miktarda para kaybettiğini beyan eden nakliyeci Şerafettin Şahin'e (41) ait olduğunu tahmin eden zabıta ekipleri, poşetin içerisindeki cep telefonundan yola çıkarak paranın sahibe ulaştı.

Müjdeli haberi duyunca belediyeye koşan Şahin, paralarına yeniden kavuşmanın heyecanıyla Ahmet Karadağ'ı cebinden çıkardığı 100 lira ile ödüllendirdi. İçerisinde 1 milyon liraya yakın para bulunan poşeti kaybedince çılgına döndüğünü dile getiren Şahin, önce paralarını düşürdüğü yerleri aradığını, umudu kesince de durumu polis, belediye ve ilgili yerlere bildirdiğini bildirdi. Tam umudunu kestiği anda sabah saatlerinde belediyeden arandığını ifade eden Şahin, "Sevincimi anlatamam. Koşarak gittiğim belediyede, paralarıma kavuştum. Paramı bulan Ahmet amcaya teşekkür ediyorum. Demek ki bu devirde böyle dürüst insanlar da varmış. İnsanlık ölmemiş" dedi.

İşçi emeklisi Karadağ, "Benim yerime kim olsa aynı şeyi yapardı. Bahşişi de almak istemiyorum ancak paranın sahibi ısrarcı olduğu için kabul ediyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 48
  • TURAN ARSLANCAN 10 yıl önce Şikayet Et
    enaz bin tl vermeliydi. en az bin lira vermeliydi.
    Cevapla
  • Fatih Türkgenç 10 yıl önce Şikayet Et
    HAKİKATEN ÖLMÜŞ. Pek muhterem adam bu dönemde demek ki insanlık ölmemiş demiş lakin insanlığı kendisi katletmiş.insan biraz vicdan sahibi ise utanır bee
    Cevapla
  • abdullah yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    yuh... hiç para verme teşekkür et daha iyi.. resmen iyilik edene hakaret etmiş..
    Cevapla
  • NEDİM KURNAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    foto ya dikkatlice bakınca. 100 tl'nin altında başka paralarda var.keşke gizli bir yerde verseydi.bu miktardan daha önemli bence.
    Cevapla
  • Mehmet K. 10 yıl önce Şikayet Et
    AHHH İNSANOĞLU.... nankör işte , doğası böyle insanın. yokuş çıkarken rabbim yardım et der, düze gelince kendi çıktı sanır, kendinden bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı