Fethullah Gülen'den twitter uyarısı

Fethullah Gülen herkul.org sitesinde yayınlanan bamteli sohbetinde twitter hakkında uyarılarda bulundu.

Fethullah Gülen'den twitter uyarısı
Fethullah Gülen'den twitter uyarısı
GİRİŞ 25.11.2013 11:02 GÜNCELLEME 25.11.2013 14:11
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen, herkul.org adresli internet sitesinde yayınlanan bu haftaki bamteli sohbetinde tazyikler, ezilmeler, sıkıntılar ve arzumuza göre yaşama imkânlarından mahrum bırakılmalar karşısında takınılacak tutumlara değindi. Hocaefendi, "Cenâb-ı Hakk'ın murâd-ı sübhânîsini arzularımıza tercih etmemiz lazım." dedi.

İşte Hocaefendi'nin 'Hiç Durmadan Yürüyeceksiniz!..' başlıklı sohbetindeki uyarılar:

Çok kötü şeyler duyabilirsiniz; rica ediyorum ben, aynıyla mukabelede bulunmamak lazım. Şimdilerde Twitter denen şeyler var; iyi şeylere tercüman olursa, Allah'ın rahmeti; insanları birbirine düşürüyorsa, Allah'ın belası şey. İnsanlar birbirine atıp duruyorlar.

İnsanlar bu atmalara geliyor, bu defa da onlar atıyorlar. Birisi diyebilir ki 'Maske düştü!..' A be birader, sen mü'minsin, yapma bunu. Eğer Kıtmirin maskesi olsaydı kırk seneden beri ehl-i dalalet onun yakasından elini çekerdi. 1960, 1970, 1980 ve 28 Şubat'ta preslendim.

Ama sana demiyorum, 'Niye senin yakana elini uzatmıyor?' Hazreti Musa, Hazreti İsa ve Peygamber Efendimiz (alâ seyyidinâ ve aleyhimessalâtü vesselam) yakalarını başkalarından kurtarabildiler mi? Bence senin kendi durumunu bir kere daha gözden geçirmen lazım. Ama ben, bana kalırsa, bu kadarcık da olsa bunları dememeliyim. İncinsek de incitmemeliyiz, kırılsak da kırmamalıyız. Hep gönül alıcı bir tarzda hareket etmeli, nazargâh-ı ilahi olan kalblere kat'iyen dokunmamalıyız. Bize düşen şey 'Eyvallah!..' etmektir.

Kimden gelirse gelsin sıkıntılar olgunlaşmanın en önemli yollarındandır. Öyle olmasaydı, Allah en sevdiği ibâdını adeta bir hamur teknesinde yoğurmaz ve yoğrulmalarına meydan vermezdi.



KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 50
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    bir hocaya,islamcı olduğu için bütün dünyanın saldırısına maruz kalan başbakanımıza iblis demek . firavun demek,karun demek tımarhanelik deli demek hiç yakışıyor mu,yazıklar olsun
    Cevapla
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    kaan can beyefendi,Bana söylermisin Hz Kur’an'la mübarek gördüğünüz hocanızın arasındaki fark nedir?. Kuranamı beyat edeceksin yoksa bu hocamız ne yaptıysa mutlaka bir hikmeti vardır deyip araştırmadan dinini ona emanet etmenizmi! mürşüdün kuranmıdır,yoksa hocanızmıdır?
    Cevapla
  • AKPartili 10 yıl önce Şikayet Et
    içim sıkılıyor üzgünüm. diyebileceğim tek şey böyle olmamalıydı size ve cemaatinize çok kırıldık...
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    ben kendime kızıyorum. bir zamanlar cemaatin her türlü takıyyesini islama hizmet etmek için belkide caizdir diye düşündüğüm için .şimdi hayır diyorum islam takiyye kaldırmaz ,islama takiyye yakışmaz. kendini gizleyebilirsin sesini çıkarmayı erteleyebilirsin ama orduyu ele geçirmek için dhi olsa Allahın emri namazı boşlayamassın.bağrına taş basar gibi yapıp Allahın emri örtüyü erteleyemessin.zalimlerle iyi geçinmeyi salık veremessin.öyle olsaydı bu rolü resul Allah takip ederdi.bir sürü sahabe işkenceyle katledileceğine müşriklerin hoşlanmadığı sözleri söylemeyiverir.takiyye ile güçlenirdi.ama islama hizmet diyerek bu kadar takiyye yapanlar bunu islama zarar vermek için yapmış olması demek geliyor içimden.peki madem erdoğan zalim sizin geleneğiniz zararına uğramamk için zalime karşı susmak değilmi.demekki o zalim değil sizin sesiniz adillere karşı yüksek çıkıyor
    Cevapla
  • kaan can 10 yıl önce Şikayet Et
    nur dulger hanıma. iftira ve gıybet buyuk bir hatalık ve vebaldir. oncelikle Hoca efendi ne demis ne dememis kaynagından bir dinleyin herkulnagme yazın googleye gelir ordan bulup dinleyin ozaman hem HOCA EFENDİYE hemde BASBAKAN bu iftirayı atanların oyuncago olmyuacaksınız .gelipte buraya bu fitneyi yaymayacaksınız. karsınızdakiler fravun deil nemrut deil alnı secde goren kardesleirniz se daha yumusak olcak incinsenizde incitmeyeceksiniz diyen birine siz favun dedi basbakana derseniz bu iftiranın altında kalırsınız..ayıptır gunahtır. acın herkulnagmeyi dinleyin ne demis ne dememis..sırf fitne yuvalrının kes yapıstır sekliyle bası sonu olmadan cımbızlayıp aldıkları sozu onların oyunlarına gelip kabul ederseniz hem HOCA EFENDİYE hem BASBAKAN a yanlıs yapmıs olursunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'