Pamir Pekin'i bıçaklayan sanığa 13 yıl 4 ay hapis

Dizi oyuncusu Pamir Pekin ve arkadaşını bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Pamir Pekin'i bıçaklayan sanığa 13 yıl 4 ay hapis
Pamir Pekin'i bıçaklayan sanığa 13 yıl 4 ay hapis
GİRİŞ 25.11.2013 11:21 GÜNCELLEME 25.11.2013 11:21

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Burak Can Çil getirildi. Duruşmaya katılmayan müşteki Pamir Pekin ve arkadaşı Koray Korkut adına avukatları hazır bulundu.

Hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Çil'e son sözü soruldu. Çil, yaklaşık bir yıldır tutuklu olduğunu söyleyerek, “İnanın pişman olmadığımı düşündüğüm tek bir gün bile yoktur. Ben hatta olaydan evvel bıçak olduğunu dahi bilmiyordum, saldırı karşısında elimi telefon için cebime attığımda bıçak geldi. Önceki savunmalarımda bildirdiğim şekilde olay gerçekleşti. Şimdiye kadar ben hep samimi beyanlarda bulundum.'' dedi.

Mağdurları yaralama kastının olmadığını belirten Çil, “Olaydan evvel Koray Korkut'la uzun süre yan yana durduk. Arabadan çıkan üç dört kişinin bana saldırmasından sonra suça konu olan olay gerçekleşti. Ben daha önce herhangi bir suça bulaşmadım. Ailemden dolayı iyi bir çevreye sahibim. Aynı zamanda iyi bir öğrenciyim. Hakkımda karar verilirken bunların dikkate alınmasını istiyorum.'' şeklinde konuştu.

Duruşmanın ardından mahkeme kararını açıkladı. Sanık Burak Can Çil'e Koray Korkut'u öldürmeye kalkıştığı sabit görüldüğünden ve bu olayın haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın, mağdur Pamir Pekin'i de haksız tahrik altında öldürmeye kalkıştığı ve bu haksız fiilin mağdurda meydana getirdiği zarar nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Burak Can Çil, toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek