Sağanak yağış Edremit'i göle çevirdi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde aralıksız yağan yağmurda cadde ve sokaklar göle dönerken, Venedik'i aratmayan manzaralar ortaya çıktı.

Sağanak yağış Edremit'i göle çevirdi
Sağanak yağış Edremit'i göle çevirdi
GİRİŞ 25.11.2013 13:46 GÜNCELLEME 25.11.2013 14:05

Gece başlayan sağanak yağmur sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız sürdü. Sabah saatlerinde şiddetini artıran yağmur sele dönüştü. İlçe merkezinde ve beldelerdeki bazı cadde ve sokaklar göle dönerken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Edremit Belediyesi ve belde belediyelerin ekipleri geceden itibaren ihbarları değerlendirdi. Kanal açma makinelerı ve kepçelerle tıkanan menfezler açılmaya, caddelerdeki sular tahliye edilmeye çalışılıyor.

Özellikle Gazicelal Mahallesi'nde adliye civarında çok sayıda su baskını meydana geldi. Bir çok cadde ve sokak sularla dolarken, vatandaşlar saatlerce evlerinden dışarı çıkamadı. Bazı araçlar göle dönen sokaklarda sulara gömülerek kullanılamaz hale geldi. Binaların giriş kapılarına kadar dayanan sular, motorlar yardımıyla başka sokaklara verilirken, yağmur suyu hattının çalışmaması yüzünden diğer sokaklar da sular altında kaldı. Bazı caddeler, su seviyesinin yüksekliği yüzünden yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Etrafı sularla kaplanan kahvehanede mahsur kalan vatandaşlar, her yağmurda sokaklarının göle döndüğünü söyledi.
Bir vatandaşın sırtında otomobiline ulaşan genç ise yetkililere tepki gösterdi. Su motorlarıyla aktarılan sularla dolan bazı sokaklarda ikamet eden vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Öğlen saatlerinde etkisini yitiren sağanak, geride çamurla kaplanmış cadde ve sokaklar bıraktı. Ekipler çalışmalarına devam ederken, yağmurun yeniden başlamasına karşı açık tutulan gider kapaklarının kapatılmaması konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı