Maden işçilerine polis müdahalesi

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ve kömür ocaklarının Özelleştirme İdaresine bağlanmasını protesto eden yaklaşık 500 enerji ve maden işçisinin eylemine polis müdahale etti.

Maden işçilerine polis müdahalesi
Maden işçilerine polis müdahalesi
GİRİŞ 25.11.2013 20:19 GÜNCELLEME 25.11.2013 21:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MUĞLA'da, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ve kömür ocaklarının Özelleştirme İdaresine bağlanmasını protesto eden yaklaşık 500 enerji ve maden işçisi, Ak Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Polisin, biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile su sıkarak müdale ettiği işçilerden 8'i yaralandı. Barikatı aşmayı başaran işçiler, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Bugün saat 17.00'de otobüslerle Muğla Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanı'na gelen enerji ve maden işçileri, termik santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmek istenmesine tepkilerini yürüyüş yaparak gösterek istedi. Grup, özelleştirme karşıtı sloganlar atarak, Marmaris Bulvarı'nı takip ederek, Zihni Derin Caddesi'ndeki AK Parti Muğla İl Teşkilatı'na yürüşe geçti.

İşçiler, yol boyunca sık sık oturma eylemi yaptı. Ak Parti İl Binası'na yaklaşık 100 metre kala TOMA ve çevik kuvvet ekibiyle barikat kuran polis, işçilerin yürüyüşüne izin vermedi. Grup, yüklenerek polis barikatını geçmek istedi. Bunun üzerine polis, işçilere biber gazı, tazyikli su sıkıp, copla müdahale etti. Yaşanan arbedenin ardından barikatı aşmayı başaran işçiler, parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde burada polis ile işçiler arasında kısa süreli bir arbede daha yaşandı. yaşanan arbede sırasında yaralanan 8 işçi, Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Polisin, daha sonra izin vermesi üzerine Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, grup adına yaptığı basın açıklamasında, "İşyerlerimizin özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesine karşı yaklaşık 1 yıldır sürekli eylemdeyiz. 71 gündür de direniş çadırındayız. Siyasi iktidarın bizi görmesi ve duyması için bugüne kadar her türlü demokratik ve meşru eylemler gerçekleştirdik. 50 bin imza topladık, tabutlara yattık, dağlara çıktık, Ankara'ya yürüdük, halkımızdan ve yerel siyasilerden destek istedik. Haklı olduğumuz ve mücadeleye devam etmemiz konusunda, Yatağan'da, Milas'ta, Muğla'da, tüm ülke sathında çığ gibi büyüyen bir destek aldık. Bunlardan sadece AKP Muğla İl Başkanı bizi muhatap almadı. Enerji ve Maden İşçileri adına, yani sizler adına sıkıntılarımızı, sorunlarımızı dile getirmek ve Hükümete iletmesi için görüşme talep ettik. Ancak bu talebimize yanıt bile verilmedi. Termik Santral ve kömür işletmeleri nedeniyle tarımdan uzaklaşan ve ölümcül hastalıklara yakalanan bölge halkı hangi siyasi partiye oy verirse versin 7'den 70'e özelleştirmeye karşıdır. Çünkü özelleştirme vatana ihanettir. Emeğe, demokrasiye ve ülkenin bağımsızlığına saldırıdır. Pahalılıktır, karanlıktır, hava kirliliği ve bölge ekonomisinin çökmesi demektir. Devlete sürekli kar getiren Santral ve Kömür ocaklarımızın özelleştirme kararı ülke menfaatlerine aykırıdır. Bu özelleştirmeler ile ülkemiz değil yerli-yabancı tekeller kazanacaktır" dedi.

Maden iş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleylan Girgin, CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, ve CHP'li büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları da eyleme destek verdi. Açıklamanı ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • osman demir 10 yıl önce Şikayet Et
    tabii ya. işinize gelmiyor değil mi hiç işe gitmeden dünyanın parasını alıyorsunuz onu neden söylemiyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!