Türkiye bu sıralamada 3. sırada

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, "Mavi Bayrak" sıralamasında dünyada 3'üncü sırada olduklarını belirterek, "Şu anda Türkiye'de 383 plaj, 21 marina ve 13 yat, 'Mavi Bayrak' ödülüne layık görüldü. Bu bizim için güzel bir sonuç" dedi.

Türkiye bu sıralamada 3. sırada
Türkiye bu sıralamada 3. sırada
GİRİŞ 28.11.2013 15:13 GÜNCELLEME 28.11.2013 15:13

Güngör, İzmit'teki bir otelde düzenlenen "Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Eğitim Semineri"nde yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin sürdürülebilir çevre faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapılmasından dolayı eğitim merkezi olarak seçtiklerini söyledi.

"Mavi Bayrak" uygulamasının Türkiye'de 20 yıldır var olduğunu anımsatan Güngör, "Şu anda Türkiye'de 383 plaj, 21 marina ve 13 yat, 'Mavi Bayrak' ödülüne layık görüldü. Bu bizim için güzel bir sonuç" diye konuştu.

Güngör, "Mavi Bayrak" sıralamasında dünyada 3'üncü sırada olduklarını vurgulayarak, "Ancak bizim en çok önem verdiğimiz nokta, plajların nitelikli olması. Bizim plajlarımız, bu bakımdan uluslararası denetçilerden de tam not alıyor" şeklinde konuştu.

Merkezi yönetim, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü oluşturduklarını ifade eden Güngör, plajların en önemli unsurunun insanlar olduğunu, çevre bilinçlendirme etkinliklerinin bu yüzden büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Güngör, "Mavi Bayrak"ın turizm için oldukça önemli olduğunu dile getirerek, tur operatörlerinin deniz turizminde "Mavi Bayrak" kriterine vurgu yaptığını kaydetti. 

Kocaeli'de Mavi Bayraklı plaj sayısı artacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ise Kocaeli'nin son yıllarda çok büyük bir değişim yaşadığını söyledi.

Son 10 yılda yapılan çalışmalarla Kocaeli'nin Türkiye'ye örnek bir şehir haline geldiğini anlatan Özak, "Biz göreve gelmeden önce evsel ve sanayi atıklarının yüzde 80'i İzmit Körfezi'ne bırakılıyor ve ancak yüzde 20'si arıtılıyordu. Kokudan denizin kıyısına dahi yaklaşılmıyordu. Şimdi gri bir kent görünümünden kurtuldu" diye konuştu.

Bugün evsel ve sanayi atıklarının yüzde 99'unun arıtıldığına dikkati çeken Özak, "17 arıtma tesisi yaptık. Gebze Atıksu Arıtma Tesisimiz, 600 bin kişiye hizmet veriyor. İzmit Körfezi, yüzülebilen, yunusların dans ettiği ve Kocaelililerin hoşça vakit geçirebildiği bir yer haline geldi" ifadesini kullandı.

Toplantıda, "2013 Sezonunun Değerlendirmesi ve Deneyimler", "Mavi Bayrak Güncel Bilgileri", "Uluslararası Gelişmeler ve Yurtdışından Örnekler", "Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri" ve "Plajlar İçin Mavi Bayrak Kriterleri ve Uygulamalarının Detaylı Anlatımı" konuları görüşüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?