DHKP-C'li Kimyongür'e ilişkin iade talebi iletildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, "silahlı terör örgütü yönetmek" suçundan yargılanan Bahar Kimyongür'ün iadesine ilişkin talep yazısını İtalyan makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderdi.

DHKP-C'li Kimyongür'e ilişkin iade talebi iletildi
DHKP-C'li Kimyongür'e ilişkin iade talebi iletildi
GİRİŞ 30.11.2013 13:36 GÜNCELLEME 30.11.2013 13:36

Hakkındaki Interpol arama kararı nedeniyle geçen günlerde İtalya'da gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C'nin Belçika sözcüsü Bahar Kimyongür'ün iadesine ilişkin talep yazısı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince Adalet Bakanlığına gönderildi.Kimyongür hakkında "silahlı terör örgütü yönetmek" suçundan açılan dava halen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde bulunuyor.

Mahkeme, Kimyongür'ün geçen günlerde İtalya'da gözaltına alınmasının ardından iadesi için talep yazısı hazırladı. Yazı, mahkeme evrakları da eklendikten sonra İtalyan makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Mahkeme, halen Kimyongür hakkındaki yakalama emrinin infazını bekliyor.

Suriye ile ilgili uluslararası konferansa katılmak için İtalya'ya giden Kimyongür, Türkiye'ye iade edilmesi için hakkında çıkarılan Interpol arama kararı dolayısıyla havalimanında gözaltına alınmıştı.

Kimyongür, 15 Haziran 2013'te eşi ve iki çocuğu ile gittiği İspanya'da, hakkındaki Interpol kararı dolayısıyla gözaltına alınmış, dava süreci devam ederken kefaletle serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak