Samsun'da öldüresiye gasp

Samsun'da 63 yaşındaki Necmettin Ç.'yi döverek evindeki tabanca, güvenlik kamerası ile 850 euro ve 650 TL parasını gasp ettikleri öne sürülen 4 şüpheli, İstanbul ve Trabzon'da yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Samsun'da öldüresiye gasp
Samsun'da öldüresiye gasp
GİRİŞ 02.12.2013 12:43 GÜNCELLEME 02.12.2013 12:43

Gasp olay Samsun'un Atakum İlçesi'nde 3 ay önce meydana geldi. Almanya'da yıllarca çalışan ve çifte vatandaş olan Necmettin Ç., emekli olduktan sonra eşi ile birlikte Samsun'a dönüp merkez Atakum İlçesi Çatalçam Yeşilyurt Mahallesi'nde oturmaya başladı. Necmettin Ç.'nin Almanya'da çalışan bir yakını, kendisine 30 bin euro verip Samsun'da bir arsa almasını istedi.

Bu arada İstanbul'da oturan ve Necmettin Ç.'nin gelininin akrabası 35 yaşındaki Coşkun Ç., Almanya'dan gelecek parayı öğrenip arkadaşları 35 yaşındaki Suat Deveci, 32 yaşındaki Mehmet Balcı ve 27 yaşındaki Aytaç Sarbat'a paradan bahsetti. Parayı gasp etmek için plan hazırlayan 4 kişi İstanbul'dan kiraladıkları otomobile Samsun'a gelip Necmettin Ç.'nin evinin önüne gelip beklemeye başladı.

Otomobilden inen Aytaç Sarbat, saat 07.30'da eşi Trabzon'da bir yakınlarının düğününe gittiği için yalnız olan Necmettin Ç.'nin evinin kapısını çaldı. Kapı açılınca şüpheli otomobilinin benzininin bittiğini bu nedenle boş bidon olup olmadığını sordu. Necmettin Ç. şüpheliyle birlikte evinin yanındaki garaja bidon vermek için indi. Bu sırada arkadan gelen şüpheli Necmettin Ç.'i yumruk atarak düşürdü. Daha sonra yüzlerinde kar maskesi bulunan 3 şüpheli garaja gelip Necmettin Ç.'nin başına poşet geçirdikten sonra dövüp 30 bin euro'nun nerede olduğunu sordu. Aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle yaralanan Necmettin Ç. paranın kendisinde olmadığını söyledi. Bunun üzerine 3 şüpheli eve gidip para aramaya başladı. Şüpheliler evdeki ruhsatsız tabanca, güvenlik kamerası ile Necmettin Ç.'nin pantolon cebindeki cüzdanda bulunan 850 euro ile 650 TL parayı gasp ederek kaçtı.

Yaralanan Necmettin Ç. 155 polis imdat telefonunun arayıp yardım istedi. Kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler, yaralı olan Necmettin Ç.'yi hastaneye götürüp tedavi ettirdikten sonra ifadesini aldı. Başından geçenleri anlatan talihsiz adam, otomobilin modelini ve rengini polise bildirdi. Polis çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri ve adres sormak için gittikleri benzlikteki güvenlik kamerası görüntülerini takibe aldı. Yapılan takip sonucu otomobilin İstanbul'dan kiralandığı belirlendi. İstanbul'a giden ekipler otomobili kiralayanların isimlerini tespit ederek 3 gün önce teknik takibe başladı. Polis eş zamanlı bir operasyon düzenleyerek Suat Deveci ve Mehmet Balcı'yı İstanbul'da, Coşkun Çil ve Aytaç Sarbat'ı da Trabzon'da yakalayıp gözaltına alarak Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Yapılan sorgulama sırasında Mehmet Balcı dışındaki 3 şüpheli suçlarını itiraf etti. Polisteki ifadeleri tamamlanan 4 şüpheli bu sabah geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar