CHP'ye siyah çelenk

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği üyeleri, 6100 Sayılı Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 3. maddesinin iptaline tepki göstererek, kanunun iptalini isteyen CHP'nin genel merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP'ye siyah çelenk
CHP'ye siyah çelenk
GİRİŞ 04.12.2013 17:38 GÜNCELLEME 04.12.2013 17:38

CHP Genel Merkezi önünde dernek üyeleri adına bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran, 6100 Sayılı Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 3. maddesinin CHP'nin iptal istemi üzerine iptal edildiğini kaydetti.

Maddede “Her türlü idari eylem ve işlemler ile idarenin sorumlu olduğu diğer sebeplerin yol açtığı vücut bütünlüğünün kısmen veya tamamen yitirilmesine, yahut kişinin ölümüne bağlı maddi ve manevi zararların tazminine ilişkin davalara asliye hukuk mahkemeleri bakar. İdarenin sorumluluğu dışında kalan sebeplerden doğan aynı tür zararların tazminine ilişkin davalarda dahi bu hüküm uygulanır” ifadelerinin yer aldığını söyleyen Uran, tazminat konusunda büyük hak kaybına uğranılacağına dikkat çekti. Uran, mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek, siyasi partilerin el birliği ile bu sorunu çözmesini istedi.

Yapılan açıklamanın ardından CHP Genel Merkezi'ne siyah çelenk konuldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?