Gemiyi kurtarma çalışmalarına ara verildi

Zonguldak'in Ereğli ilçesinde karaya oturan turu yük gemisini kurtarma çalışmalarına ara verildi.

Gemiyi kurtarma çalışmalarına ara verildi
Gemiyi kurtarma çalışmalarına ara verildi
GİRİŞ 10.12.2013 02:04 GÜNCELLEME 10.12.2013 02:04

Ereğli Limanı'nda karaya oturan Tanzanya bandıralı kuru yük gemisini kurtarma çalışmalarına ara verildi.

"Croatia Zanzibar" adlı 120 metre uzunluğundaki kuru yük gemisinin, limanda demirli bulunduğu sırada fırtına ve akıntı nedeniyle dün karaya oturması üzerine, ara ara devam eden kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı. Gündüz saatlerinde yapılan kurtarma çalışmalarının başarısız olmasının ardından akşam üzeri yeniden başlayan ve 3,5 saat süren çabalara rağmen gemi kurtarılamadı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarına (ERDEMİR) ait iki römorkörle çekilmek istenen geminin arka bölümünde bir alanın kuma saplanması çalışmaları güçleştirdi. Ereğli Liman Başkanı Turgay Okur ve ERDEMİR Liman Müdürü Haluk Şen, geç saatlere kadar süren çalışmaları yerinde takip etti.

Çalışmaların Batı Karadeniz'de salı ve çarşamba günü için fırtına beklenmesinden dolayı perşembe günü devam edeceği, geminin oturduğu kum yığınından kurtulabilmesi için öncelikle dalgıçlar vasıtasıyla çalışma yürütüleceği öğrenildi.

Romanya'dan ERDEMİR'e ham madde taşıyan kuru yük gemisi, dün fırtına ve akıntı nedeniyle sürüklenerek Ereğli Limanı'nda karaya oturmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler