Abdulkadir Molla için gıyabi cenaze namazı

Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde Cuma namazı çıkışı toplanan bir grup, dünya kamuoyunun tepkilerine rağmen idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

GİRİŞ 13.12.2013 15:05 GÜNCELLEME 13.12.2013 16:47

Cuma namazının ardından İnsan Hakları ve Hizmet Derneği üyeleri tarafından düzenlenen cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı. Namaza katılanlar üzerinde 'Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et dediler. Ben de asın dedim." yazılan Molla'nın resimlerini taşıdı.

Cami imamı, Abdülkadir Molla'nın şehit olduğu için, Mevlası'na kavuştuğu için, Efendimiz'e(sav) komşu olduğu için sevinçle karşıladıklarını ancak ölüm şeklinin hunharca olduğunu ve haksız yere idam edildiğini söyledi. Daha sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından grup adına konuşan Zeynel Abidin Özkan, Abdülkadir Molla'nın yaşamıyla ilgili gelinen süreci anlattı. Molla'nın idamından önce ailesiyle görüştüğü esnada yaptığı konuşmayı aktardı. Özkan, "Dünyanın tüm hesaplarını bir kenara iterek, canını davasına adayan şehit Abdülkadir Molla ve idamı sonrasında olaylarda hayatını kaybeden onlarca Bangladeşli şehit kardeşlerimizi selamlıyoruz" dedi. Özkan, açıklamasına Molla'nın idamından önceki son sözleriyle son verdi.

Cami avlusunda toplanan kalabalık, tekbirler getirip, ilahi okudu. Bazı vatandaşların ise ağlamaklı olduğu gözlendi.

Edirne'de Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kalındı

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Hareketi Genel Sekreteri Abdülkadir Molla için Edirne'de gıyabı cenaze namazı kalındı.

Dünya kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen 1971 yılındaki bağımsızlık savaşında Pakistan'la işbirliği yaparak 381 Bangladeşli'nin ölümünden sorumlu tutulan Abdülkadir Molla idam edildi.

Molla'nın idam edilmesi tepkiyle karşılandı. Bu kapsamda Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi, Abdülkadir Molla için Eski Camii'de gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda cami cemaati katıldı. Cami önünde toplanan dernek üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Haki Luma yaptığı açıklamada Abdülkadir Molla'nın Bangladeş'in kukla hükümeti tarafından idam edildiğini söyledi. Bangladeş'te Müslümanlara karşı terör estiren ve insan müsveddelerinden oluşan kukla bir hükümetin iş başında olduğunu belirten Luma, "Allah'ın laneti bu hükümetin arkasındaki güçlere olsun. Allah'ın laneti yeryüzündeki tüm zulümlerin arkasında yer alan ABD'nin ve İsrail'in üzerine olsun." dedi. Dernek üyelerinin basın açıklaması "İslam ümmeti bizi bekliyor, İslam Birliği kurulacak." sloganları ve tekbirlerle son buldu.

Kayseri'de Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslam Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Kayseri'de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze kılındı. Molla'nın fotoğraflarını taşıyan grup, tekbirler getirerek, 'İslam Birliği' istedi. Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Vacip Kip, Bangladeş hükümetini ikinci İsrail'e benzetti.

Hunat Camii'nde cuma namazı çıkışı sonrası toplanan kalabalık bir grup, 'Alimin ölümü alemin ölümü gibidir', 'Çözüm İslam Birliği', 'Ümmet sahipsiz Halife istiyoruz' pankartları açtı. Daha sonra Cemaat-i İslami örgütünün liderlerinden Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazında saf tuttu. Hunat Camii'nde emekli öğretmen Halil İbrahim Kabak'ın kıldırdığı namazın ardından emekli müftü Mehmet Göktaş tarafından dua edildi.

Açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Vacip Kip, Bangladeş'te infaz gerçekleşirken Türkiye'nin etkisiz açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Başbakan'ın Bangladeş hükümetine karşı daha sert ve net adımlar atması gerektiğini ifade eden Kip, "Bangladeş elçisi pervaneli bir kargo uçağı ile derhal sınır dışı edilmelidir. Her platformda Bangladeş hükümetini yalnız bırakacak adımlar atılmalıdır. Hiçbir zaman şiddet olaylarına karışmamış olan Cemaat-i İslami'nin lider kadrosu tüm İslam ülkelerinde Müslümanlar tarafından yakından tanınmakta ve sevilmekte iken bu insanlara karşı yürütülen kıyıma en sert tepkiler gösterilmelidir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve kardeş sivil toplum kuruluşları olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Şaron'u ve hükümetini en ağır biçimde lanetliyoruz. Cemaat-i İslami'nin öncü kadrosu ve mensupları bırakılmadığı müddetçe Bangladeş hükümetini ikinci İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceğiz." diye konuştu. Grubun tekbirler getirip Rabia işareti yapması dikkat çekti.

Fatih'te Molla'nın idamı protesto edildi

Fatih'te bir grup, Bangladeş'te idam edilen Abdülkadir Molla'yı anmak ve idamı gerçekleştirenleri protesto etmek için eylem yaptı. Grup, Fatih Camii'nden Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) öncülüğündeki bazı sivil toplum kuruluşları Cemaati İslami Genel Sekreteri Abdülkadir Molla'nın Bangladeş'te idam edilmesini protesto etti. Cuma namazının ardından Fatih Camii avlusunda toplanan grup, Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü. 'Katil Hasina hesap verecek Bangladeş'te zafer İslam'ın olacak' pankartı açan eylemciler, 'İslami hareket engellenemez', 'Şehit Abdülkadir Molla ve Cemaat-i İslami'ye bin selam' ve benzeri dövizler taşıdı. Sık sık tekbir getiren protestocular, 'Abdülkadir Molla onurumuzdur', 'İslami hareket engellenemez' ve 'Şehitlerin kanı katileri boğacak' şeklinde slogan attı.

Saraçhane Parkı'nda grup adına konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Abdülkadir Molla'nın 2010 yılından beri yargılanmasını tiyatro oyunu olarak niteledi. Kaya, Molla'yı idam edenlerin tarihe hukuksuz, insafsız ve vicdansız mahkemelerin katilleri olarak geçeceklerini savundu.

Rıdvan Kaya, Abdülkadir Molla gibilerinin ise zalimlere boyun eğmeyerek hayatlarını pazarlık konusu yapmadıklarını belirterek, tarihe böyle geçeceklerini ileri sürdü. Molla'nın idam edilmesinin cinayet olduğunu söyleyen Rıdvan Kaya, Molla'nın ve onun gibilerin tarihe geçeceğini ve onlarla iftihar edeceklerini dile getirdi. Kaya, "Cinayetten dolayı üzgünüz ve öfkeliyiz ama ayın zamanda da gururluyuz. İslami hareketin bütün İslam coğrafyasında zafere ereceği günleri göreceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

Fatih'te de gıyabi cenaze namazı kılındı

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Bangladeş Cemaati İslami genel Sekreteri Şehit Abdulkadir Molla için Fatih Camii'nde Gıyabi cenaze namazı kıldı.

Zalim Bangladeş hükümetinin idam ederek şehit ettiği Molla için AGD tüm yurt çapınca protesto gösterileri ve gıyabi cenaze namazı programları düzenledi. Türkiye'nin bütün illerinde düzenlenen cenaze namazları İstanbul'da da Fatih Camii'nde gerçekleştirildi.

Binlerce kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazında konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "Şehidimize son görevimiz olan cenaze namazını ifa ediyoruz. Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla'nın idam kararının hukuki değil siyasi olduğu aşikârdır. Taşeron Bangladeş Hükümeti bu idamı ne kendi halkına ne de İslam Dünyasına izah edebilecek durumda değildir."diyerek gerçekleştiren idamı kınadı.

ÇÖZÜM "İSLAM BİRLİĞİ"NİN KURULMASIDIR!

Bulut konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi bütün bu olayları gözden geçirdiğimizde tüm İslam Coğrafyasında bir yangın olduğunu görüyoruz. Arakan, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Yemen, Lübnan, Suriye, Libya, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti ..İşgaller, darbeler, tutuklamalar, yargısız infazlar, çatışmalar, akan kan ve dökülen gözyaşı. Sivil toplum kuruluşlarının protestoları, telinler, lanetler, kınamalar.. Netice değişmiyor. Yapılması gereken bir an evvel birleşik bir savunma gücü olan İslam Birliği'nin kurulmasıdır."

ZALİMLER AKIITIKLARI KANDA BOĞULACAK

Fatih Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazında bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ise "Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bu idam tüm insanlık için utanç kaynağıdır."dedi. İslam coğrafyasında akan kana dikkat çeken Esmerer, "Zalimler sanmasın ki döktükleri kan yanlarına kar kalacak. Onlar döktükleri kanda boğulacak. Tüm zalimler bir gün tek tek hesap verecek. Bu Allah'ın vaadidir. Allah vaadinden dönmez."dedi.

AGD İstanbul Şubesi'nin Fatih Camii'nde düzenlediği gıyabi cenaze namazı, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Eğitim Başkanı Muzaffer Aktürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından MGV İstanbul Eski Şube Başkanı Dr. Abdullah Sevim'in duasıyla program son buldu.

Rize'de Abdulkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bangladeş'te idam edilen Abdülkadir Molla için Rize'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rize Orta Camii'nde Cuma Namazı sonrası Rize'deki bazı sivil toplum kuruluşları, Bangladeş hükümeti tarafından idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazı sonrası Mehmet Ali Tuzcu tarafından basın açıklaması okunarak kalabalık grup tarafından dualar edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan