Kars dün gece eksi 21 dereceyi gördü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Kars'ta ölçüldü

Kars dün gece eksi 21 dereceyi gördü
Kars dün gece eksi 21 dereceyi gördü
GİRİŞ 14.12.2013 10:57 GÜNCELLEME 14.12.2013 10:57

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 hasta, kar üstü araçlarla hastanelere ulaştırıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgedeki illerde soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 21, Ardahan'da 19, Erzurum'da 18, Ağrı'da 15, Erzincan'da 10 ve Iğdır'da 6 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 9, Ağrı'da 7, Erzurum'da 5, Erzincan'da 2 ve Iğdır'da ise sıfır derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, cadde, sokak ve kaldırımlarda buz ve karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kars'ta tipi ve kar nedeniyle ulaşıma kapanan 16 köy yolunun açmak için başlatılan çalışmalar sürüyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde kar dolayısıyla ulaşıma kapalı olan köylerde durumu ağır olan 5 hasta, İl Özel İdaresi ve sağlık ekiplerince, kar üstü araçlarla hastanelere ulaştırıldı.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 34, Erzurum'da 18, Iğdır'da 14, Kars'ta 13, Ardahan'da 10, kayak merkezlerinde ise Palandöken'de 65, Konaklı'da 81, Cıbıltepe'de 21 santimetre olarak ölçüldü.

Gece saatlerinde yoğun sis ve buzlanmanın görülebileceğini bildiren meteoroloji yetkilileri, vatandaşların çığ tehlikesine karşı da dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...