Hasankeyf 50 yıldır böyle kar görmedi

Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf, son 50 yılın en yoğun kar yağışıyla karşılaştı. Kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı antik kent beyaza büründü.

Hasankeyf 50 yıldır böyle kar görmedi
Hasankeyf 50 yıldır böyle kar görmedi
GİRİŞ 15.12.2013 11:55 GÜNCELLEME 15.12.2013 12:15

Hafta sonu Hasankeyf'e akın eden fotoğraçılar, tarihi kalenin yanı sıra Zeynelbey Türbesi, tarihi köprü ve İmam Abdullah zaviyesini beyaz örtü altında görüntülemenin zevkini yaşadı.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayça, Hasankeyf'te Kaymakam olarak görev yapmanın herkese kısmet olmayacağını belirterek, Hasankeyf'in son 50 yılın en yoğun karını gördüğünü söyledi.

50 yaşında olduğunu belirten Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen de, Hasankeyf'te ilk kez böyle bir kar gördüğünü kaydederek şöyle konuştu:

"Hasankeyfli, kış mevsimini neredeyse görmeyecek durumdaydı. Çünkü Hasankeyf'e çok nadir kar yağardı. Yağan kar da bir iki gün yerde kalır ve erirdi. Ancak, Hasankeyf'e yağan kar 70 santimetreyi buldu. Bu belki yüz yılın en yoğun karı. Hasankeyf'in tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra doğasını bir gelinlik gibi süsledi. Böyle bir güzelliğin beyaza bürünmesi doğanın bize verdiği bir güzellik oldu. Kış şartları her ne kadar çetin geçiyorsa da, böyle bir kar ilk kez yağdığı için bizi sevindirdi. Diğer sevindiren yanı ise son yıllardaki yağışın azlığından kaynaklanan yer altı sularının da azalmasıydı. Bu kar yağışı ile de zengin bir hale gelmesi ayrıca sevindirici bir olaydır."  

Tarihi ilçenin beyaza bürünmesini fırsat bilen fotoğraf severler, antik kente akın edip Zeynel Bey türbesi başta olmak üzere tarihi kale, İmam Abdullah zaviyesini görüntüledi. Fotoğraf sanatçısı Civan Değer, antik kentin manzarasının fotoğrafçıları büyülediğini belirterek, "Hasankeyf dünyanın en güzel gelini gibi beyaza bürünmüş" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi