Sınırda operasyon: 7'si görevli 17 gözaltı!

Emniyet Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yıldan bu yana teknik takip altında bulunan Türkiye ile Nahcıvan arasındaki Dilucu Sınır Kapısı'nda operasyon düzenlendi.

Sınırda operasyon: 7'si görevli 17 gözaltı!
Sınırda operasyon: 7'si görevli 17 gözaltı!
GİRİŞ 16.12.2013 21:05 GÜNCELLEME 16.12.2013 21:05

Polisin baskın yaptığını gören bir gümrük görevlisi, içinde 71 bin TL kadar döviz ve TL bulunan poşeti, pencereden sokağa attı. Dilucu Sınır Kapısı, Iğdır ve Aralık ilçesinde 280 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda 1'i kadın 7'si gümrük çalışanı, 10 nakliye firması sahibi olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı.

Emniyet KOM Şube Müdürlüğü, bu sabaha doğru eş zamanlı operasyonu başlattı. Çeşitli müdürlüklerden takviye olarak getirilenlerle birlikte toplam 280 polisin katıldığı operasyon Dilucu Sınır Kapısı, Aralık ilçesi, Gödekli Köyü'nde devam etti. 1 yıldan bu yana teknik takibe alınan gümrük çalışanları ile nakliye firma sahiplerinin hem evleri hem de iş yerleri arandı. Dilucu Gümrük Müdürlüğünde çalışan 1'i kadın, 7 Gümrük çalışanı ile 10 nakliye firması sahibi yakalandı. Gümrük görevlilerinden biri, evine polisin geldiğini fark edince içinde 23 bin 500 dolar ve 23 bin TL bulunan poşeti pencereden sokağa attı. Görevliler ile nakliye firma sahiplerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 130 bin ABD doları, 50 bin TL, çok sayıda imzalanmış ama üzerinde miktar bulunmayan senet, akaryakıt kaçaklığı yapıldığına dair belgeler ile 1 ruhsatsız tabanca bulundu.

Yapılan ilk sorgu sırasında bazı gümrük görevlileri, nakliye firması sahiplerinin 'rüşvet almayan memurların dövdürdüğünü söyledi. Yakalanan 17 şüpheli suç örgütü kurmak, rüşvet alıp vermek, akaryakıt kaçakçılığı yapmak suçlarından adliyeye sevk edilecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu