İşte kuyumculara dadanan soyguncular

Önceki gün Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçesinde meydana gelen kuyumcu soygunu güvenlik kameralarına yansıdı.

GİRİŞ 16.12.2013 21:55 GÜNCELLEME 16.12.2013 22:01

Maskeli 3 kişi, kuyumcunun kepenklerini levye ile açtıktan sonra kapıyı kırarak içeri girdi. Tezgahtaki altınları çuvala dolduran zanlılar, soygunun ardından koşarak kaçtılar. Güvenlik kameralarına yansıyan soygunda zanlıların soyguna engel olmak isteyen vatandaşlara da silah çekip tehdit ettikleri görüldü.

2 gün önce Gaziosmanpaşa'da bir kuyumcuda meydana gelen soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde zanlıların önce kuyumcu önünde keşif yaptıkları görülüyor. Etrafın tenha olmasından istifade eden 3 zanlı, yanlarında getirdikleri levye ile kepengi açtı. Bu sırada soygunu gören bir vatandaş engel olmak isteyince soygunculardan biri elindeki silahla vatandaşı tehdit ederek uzaklaşmasını istedi. Vatandaşın gitmesi üzerine soyguna devam eden zanlılar, kepengin ardından kapıyı da kırarak içeri girdi.

İçeriye giren 3 zanlıdan biri tezgahın üzerindeki altınlara yönelirken diğeri de vitrinleri boşaltmaya başladı. Bir süre sonla çuvalla görüntünün acısına giren üçüncü zanlı ise aldıkları altınları çuvala doldurmaya başladı. 2 dakika içerisinde çuvalı altınla dolduran zanlılar, kaçmaya başladı. Bu sırada düşürdükleri altınları da geri dönüp toplayan zanlılar, gecenin karanlığında izini kaybettirdi.

Soygundan sadece 3 dakika sonra iş yerine gelen kuyumcu gördüğü manzara karşısında şok geçirdi. Kuyumcudaki alarmın ötmesi üzerine alarm şirketi polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları çalışma neticesinde kaçan 3 zanlıdan 2'sini yakaladı. Zanlıların sorgusu sürerken Gaziosmanpaşa ve Eyüp'te meydana gelen 3 kuyumcu soygunun aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiği üzerinde duruluyor.

Yakalanan şüpheliler Mustafa K. ve İsmail G.'nin emniyetteki sorgusu sürerken, olayda kaçan bir şüphelinin ise arama çalışmaları devam ediyor. Yakalanan şüphelilerden Mustafa K.'nın hırsızlık, gasp, soygun gibi suçlardan poliste toplam 119 kaydı olduğu öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?