Akaydın: Herhangi bir endişem yok

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Genel Başkanımızın adayı en geç ocak ayı başına kadar açıklayacağına inanıyorum. Bir endişem yok. Belediye başkanlığını yapıyorum, o kadar" dedi.

Akaydın: Herhangi bir endişem yok
Akaydın: Herhangi bir endişem yok
GİRİŞ 17.12.2013 14:22 GÜNCELLEME 17.12.2013 14:22

Akaydın, Büyükşehir Belediyesine bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğünün (ASAT) Hurma Atıksu Tesisleri'nde yeni yapılan Çevre Koruma ve Kontrol Laboratuvarı ile iş makinelerinin tanıtımını yaptı.

Tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akaydın, 4,5 yılda 700 milyon liralık yatırım yaptıklarını, bu yatırımın yarısının ASAT'a ait olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı açılışlarda, "Antalya'da fetret dönemi yaşandığı" şeklindeki sözlerini hatırlatılması üzerine Akaydın, şöyle konuştu:

"Türkiye'de özellikle son 1 ayda, hele hele bugün yaşananlar fetret devrinin merkezi hükümetin mi yoksa Antalya ve Antalya Büyükşehir Belediyesinde mi olduğunun cevabını net olarak veriyor. Bu çorabın söküleceği belliydi. Bazı siyasilerin ve çocuklarının mal varlığında çok yakın geçmişteki yükselişler, Antalya'yı çok yakından ilgilendiren enişte kayınpeder işi... Bunların hepsi cevapsız duruyor. Geçmiş Antalya Belediyesinin yaşadıkları da henüz cevaplanmış değil. Biliyorsunuz, hepsi yargı aşamasında."

Mansur Yavaş'ın CHP'nin Ankara adayı olacağı iddiası

Akaydın, Mansur Yavaş'ın, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili soru üzerine, bunun bütün siyasi partilerin kaderinde var olduğunu söyledi.

Anavatan Partisi'nin 4 farklı görüşle kurularak iktidar olduğunu anlatan Akaydın, AK Parti'nin içerisinde binden fazla tarikat bulunduğunu, CHP içerisinde yıllarca hizmet etmiş Ertuğrul Günay'ın da AK Parti'de olduğunu kaydetti.

Akaydın, Günay'ın basında, sosyal paylaşım sitelerinde çıkan yorumlarına bakılınca yeni bir siyasi oluşuma hizmet etmeye hazırlanıyor gibi göründüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu, bütün siyasi partilerde vardır. Mühim olan seçilen insanların halkın gerçekten sevdiği, kucakladığı, namuslu, dürüst, kursağından haram lokma geçmemiş olmasıdır. Adana'da, Ankara'da, Antalya'nın ilçelerinde farklı kişiler olabilir. Asgari müşterek bu olmalı ama bana göre ulusal kimlik ve Atatürkçülük'ten ödün vermeyen kişiler olması lazım.

Benim aşağı yukarı kırmızı çizgim bu. Böyle durumlarda tek üzüntüm, halkın oyunu alıp gelince ilk seçimleri beklemeden aldığı oya ihanet edilerek parti değiştiriliyor. Bunun dışında insanların fikirlerinde değişim görülebiliyor."

Akaydın'ın adaylığı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kendi döneminde Antalya'ya yapılabilecek en büyük yatırımları yaptığını savunan Akaydın, en büyük üstünlüklerinin ranta dayalı vahşi belediyecilik anlayışından öte insan odaklı belediyecilik anlayışı yürütmeleri olduğunu ifade etti.

Adaylığının henüz kesinleşmediğini ancak kulislerde konuşulduğunu anlatan Akaydın, "Genel Başkanımızın adayı en geç ocak ayı başına kadar açıklayacağına inanıyorum. Bir endişem yok. Belediye başkanlığını yapıyorum, o kadar. Yarın aday olsam da olmasam da hizmetleri devam ettireceğim" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?