Türkiye'nin sırları İsrail'e verilebilir

İsrail'in etkili olduğu Halkbank operasyonunda el konan bilgisayarlarda 11.5 milyon müşteri ve 1 milyon 250 bin şirketin yanı sıra Türkiye'nin de ekonomik ilişkilerinin sırlarının yer alması, bu bilgilerin İsrail'e sızdırılacağı korkusuna neden oldu.

Türkiye'nin sırları İsrail'e verilebilir
Türkiye'nin sırları İsrail'e verilebilir
GİRİŞ 23.12.2013 09:36 GÜNCELLEME 23.12.2013 10:37
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İstanbul Başsavcılığı tarafından 14 ay boyunca gizli ce yürütülen İsrail destekli seçim ayarlı operasyonda asıl hedefin Halkbank olduğunu ortaya çıkması Türkiye'nin ekonomik sırlarının İsrail'e sızabileceği endişesi yarattı. Türkiye'nin ekonomik yükselişinin lokomotiflerinden olan Halkbank aynı zamanda Türkiye ile Kuzey Irak'ın petrol ve doğalgaz ticaretinin, Türkiye ile İran ticaretinin ve Hindistan'ın İran ile ekonomik ilişkilerinin on milyarlarca dolarlık para trafiğinin de tam ortasında bulunuyor. Bu nedenle de operasyonda el konulan Halbank'ın sırlarının yer aldığı Databank'taki bilgilerin tıpkı gizli operasyonun baskın görüntülerinin basına servis edilmesi gibi başta Halkbank'tan rahatsızlığını açıkça dile getiren İsrail olmak üzere sızdırılması ihtimali, Türkiye'nin önünde uğraşması gereken en önemli sorunlar arasında yer alıyor.

Bağış parası servis edildi

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde kutular içinde bulunan 4.5 milyon doların soruşturmayı yürüten savcıların da yaptıkları dinlemelerde haberdar olduğu üzere Makedonya Balkan Üniversitesi ve Osmancık İHL için kullanılmak için toplanan makbuzlu bağışlardan oluştuğu ortaya çıkmıştı. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarını kuvvetlendirecek şekilde basına servis edilen baskın görüntülerini oluşturmak için bağış paralarının Genel Müdür Aslan'ın evine geldiği anda operasyon düğmesine basıldığı belirlenmişti. Operasyondan bir kaç sonra Aslan'ın evindeki para görüntüleri basına servis edilmişti. Görüntülerle birlikte de Halkbank ve gözaltına alınanlara karşı linç kampanyası başlatılmış oldu. Basına servis edilen görüntüler operasyonda el konulan Halkbank'ın Databank'ının güvenliği için de endişe yarattı. Databank aynı zamanda Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinin de kara kutusu özelliğini taşıyor.

İsrail Halkbank'ı şikayet etmişti

Ekonomi yönetimde 11.5 milyon müşteri ve 1 milyon 250 bin şirketin sırlarının yanı sıra Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinin sırlarının da yer aldığı Databank'taki bilgilerin operasyon görüntülerinde olduğu gibi İsrail ve bazı kuruluşlara servis edilirse endişesi yaşanıyor.

Kritik sırlar el konan o bilgisayarlarda

Halkbank'ın operasyon kapsamında götürülen bilgisayarlarında yer alan ticari sırlar içinde Türkiye'nin Kuzey Irak ve İran ile ticari ilişkilerine ilişkin veriler de yer alıyor. Bunun yanında İran'la son nükleer pazarlık sonrası Hindistan'ın da İran'a ödemelerinde Halkbank'ı kullanacak olması Batılı ülkeleri rahatsız ediyordu. İran'a 5.3 milyar dolar petrol borcu bulunan Hindistan aylık 1 milyar dolar, yani yıllık 12 milyar doları bulan ödemeyi Halkbank üzerinden yapmayı planlıyor. Bu nedenle de Halkbank'taki bilgiler Türkiye'nin ticari kara kutusu özelliğini taşıyor. Operasyonun da Halkbank'tan rahatsızlığını açıkça ilan eden İsrail bağlantılı olduğu ifade edilmesi, evlere baskın görüntülerinin bile saatler sonra basına servisiyle birlikte düşünüldüğünde Türkiye'nin mahrem ticari bilgilerinin İsrail'e servis edilebileceği endişesini doğuruyor.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 39
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim utku kafa yerinde mi? İsrail’e sırların gitmesinden bahsedilen bir haberde takıldığın yere bak!. Bu opera-siyonla bir milli bankamızın sırlarının İsrail’in ABD’nin eline geçmesi ve Milletimizin, Devletimizin 25 Milyar dolarlık zararı, söz konusu sen 4,5 Milyona takılıp kalmışsın. Hem ne malum gerçekten İHL ve Üniversite için olmadığı? Evde ve ayakkabı kutusunda bulunması otomatikman rüşvet parası mı olmasını gerektiriyor? Bizim aklımız var fikrimiz var. Gezicilerin verdiği zararı da gerçek, bu opera-siyoncuların zararını da gerçek. Ama bu zararların yanında devede kulak olan 4,5 Milyon doların rüşvet olduğu sadece bir varsayım. Sen gözümüze sokulan ABD, İsrail gerçeğini ve verilen on milyarlarca dolar zararı görmüyorsun diğer taraftan halüsinasyonu gerçek sanıyorsun.
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    derhal o savcılar kelepçelenip, basın önünde içeri atılmalı. çünkü yaptıkları israil ajanlığı ve darbe girişimi,operasyon değil,bunu herkes anladı,ezeli AK Parti düşmanları ve büyülenmiş cemaat mensuplar hariç
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    o sırlar çoktan verildi. kim mi verdi,tabiki mavi marmarada israili destekleyen gruh
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    cemaatin çözüm sürecine karşı olduğunu yeni öğrendim. bu sürece bazı aşırı milliyetçiler karşı,türkiye düşmanı ülkeler israil ve iran karşı,peki fitne gruhu neden barışa karşı,bence israil için karşı,yazık ki ne yazık
    Cevapla
  • ibrahim utku 10 yıl önce Şikayet Et
    AYAKKABI KUTUSUNDA 4.5 MILYON DOLAR BAGIS PARASI. ve inandiniz. Ee artik size bisey soylemeye gerek yok, soylesemde anlamayacaksiniz zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!