Süleyman Aslan İHL'yi o iftarda anlatmış

Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın Osmancık'ta yaptırılacak 17 bin metrekarelik imam hatip lisesini, Ramazan ayında verdiği iftarda tüm detaylarıyla anlattığı ortaya çıktı.

Süleyman Aslan İHL'yi o iftarda anlatmış
Süleyman Aslan İHL'yi o iftarda anlatmış
GİRİŞ 24.12.2013 08:23 GÜNCELLEME 24.12.2013 09:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hükümeti hedef alan İstanbul merkezli operasyon kapsamında tutuklanan Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinden çıkan paraların harcanacağı Çorum'un Osmancık ilçesinde yaptırılacak imam hatip lisesinin detayları da netleşmeye başladı. Aslan'ın Ramazan ayında Osmancık'ta verdiği iftarda konuyu tüm detaylarıyla anlattığı ortaya çıktı. Aralarında Emniyet Müdürü ve milletvekillerinin de olduğu Çorum'un üst düzey protokolünün hazır olduğu yemekte Mayıs 2013'te başlayan ve 17 bin metrekare olması planlanan imam hatip lisesi projesi detaylarıyla anlatıldı.

OKULUNA ÜZÜLDÜ

Osmancık İmam Hatip Lisesi projesinin detaylarını Yeni Şafak'a anlatan Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, 'Nisan ayında Halk Bank'ın genel kurul toplantısı vardı. Toplantı sonrası, Süleyman Bey'in odasına çıktık. Kendisi mezun olduğu okulun bu kadar kötü durumda olduğundan çok üzüldüğünü, konuyu açtığı hayırseverlerin yardım için hazır olduğunu söyledi. Ben de kendisine İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ile görüşeceğimi ve konuyu takip ederek en kısa zaman da kendisiyle de görüştüreceğimi söyledim.' şeklinde konuştu.

RAMAZAN DA DETAYLANDI

Başkan Yazıcı, şunları anlattı: 'Okullara destek için görevlendirdiğim teknik personelimle birlikte okul yönetimi çalışma yaptılar. Yapılan çalışma sonunda projenin fotoğraflarının da olduğu taslak ortaya çıktı. Mayıs'ın ilk haftasında taslak planı Halk Bank Genel Müdürlüğe gönderdik. Ramazan ayında Süleyman Bey her sene olduğu gibi iftar programı düzenledi ve iftar öncesi projeyi ayrıntılarıyla konuştuk. Süleyman Bey'in bu projeye fazlasıyla vakit ayırdığını ve gayret gösterdiğini yakından biliyorum'

AK PARTİLİ VEKİL: BİLGİMİZ VARDI

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ifadelerinde adının geçtiği iddiaları üzerine, "Aslan'ın mezun olduğu Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi'nin yeniden yapılması yönünde 1 yılı aşkın süredir Osmancık Belediye Başkanımız ve okul idaresi ile birlikte bir proje çalışması içinde oldukları konusunda bilgi sahibiyim" dedi.

İŞTE O DEV PROJE

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, mahkemedeki ifadesinde evinde bulunan 4.5 milyon dolar için "Makedonya'daki Balkan Üniversitesi ve Memleketim Osmancık'a okul yaptırmak için toplanan bağış paralarıydı" demişti. Aslan'ın bahsettiği Osmancık İmam Hatip Lisesi projesinin detayları ortaya çıktı.

VEFA BORCUNU ÖDEMEK İSTEDİ

Osmancık İmam Hatip Lisesi mezunu olan Süleyman Aslan, vefa borcunu ödemek istedi. Bu maksatla yerel yöneticilerle bir araya geldi. Yeni Akit'ten Yağız Kılıç'ın haberine göre; yeni bir İmam Hatip kampüsü inşa edilmek üzere bir proje hazırlanmasını talep etti. Osmancık Belediyesi eğitim binası, kapalı spor salonu ve tatbikat camisinden oluşan proje detaylı bir şekilde hazırlattırılarak Mayıs ayında Aslan'a ulaştırıldı. Aslan da projeyi incelemek üzere geçtiğimiz Ağustos ayında Osmancık'a gelerek okulu ziyaret etti. Geçtiğimiz Kasım ayında da yerel yöneticilerle görüşen Aslan, proje için gerekli paranın hazır olduğunu belirterek, projedeki bazı eksikliklerin giderilmesini istedi.

İMAM HATİP PROJESİ GÖZ DOLDURUYOR

Hazırlanan projeye göre, İmam Hatip Lisesi'nin mevcut eğitim binasının bulunduğu yaklaşık 17 bin metrekarelik araziye eğitim binası, tatbikat camisi, kapalı spor salonu, açık spor alanları ve sosyal alanlar ile büyük bir İmam Hatip kampüsü inşa edilmesi öngörülüyor. Projede taban alanı 990 metre kare olan zemin kat üzerine 2 kattan oluşan eğitim binası, taban alanı 400 metrekare olan tatbikat camisi, taban alanı 875 metrekare olan kapalı spor salonu yer alıyor. Açık spor alanları ve sosyal alanların da yer aldığı projedeki caminin Selçuklu Mimarisi'ne göre hazırlanmış olması dikkat çekiyor.

Projeyi iftarda açıklamış Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın Osmancık'taki imam hatip lisesinin komplekse dönüştürülmesi için harekete geçtiği ve bu projeyi mezun olduğu okulun iftarında açıkladığı öğrenildi.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde tuttuğu 4,5 milyon doların Çorum Osmancık ilçesinde çalışması devam eden İmam Hatip Lisesi için toplanan yardım paraları olduğu bildirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Süleyman Aslan'ın, Osmancık'ta imam hatip lisesinin yapılması için girişimleri olduğundan haberdar olduğunu belirterek, "Kendisinin (Süleyman Aslan) okulu ziyaret ettiğini de biliyorum. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın arifesinde (6-7 Ağustos günü) okulu ziyaret etmiştir, belediye başkanı, kaymakam, AK Parti Osmancık ilçe başkanı, Halkbank şube müdürleri ve okul müdürüyle ziyarette yer almıştır. Süleyman Aslan, Halkbank'ın Osmancık'ta verdiği iftardan önce okulu ziyaret ederek hazırlattırdığı proje üzerinden yerinde incelemelerde bulundu. Aslan, bir bağış aracılığıyla okulu yeniden yaptırabileceklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım da, "Süleyman Aslan'ın Osmancık'ta imam hatip için hayır topladığı bilgisini almıştım. Bu konuda çalışmaların yapıldığını biliyorum" dedi.

"BAŞKAN İHL İÇİN ARACI OLDU"

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ise, bugünün şartlarında bir okul ve çevresindeki kompleksi yapmanın en az 4-5 trilyon lira olduğunu söyledi. Yazıcı, Osmancık Belediyesi'nin Halkbank'ta hissesinin olduğunu belirterek, "Ben de Halkbank Genel Kurulu'na gittim. Geçtiğimiz Nisan ayında genel kurul sonrası Süleyman Aslan ile baş başa görüşme fırsatımız oldu. Kendisinin de Osmancık İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu bildiğim Süleyman Aslan, 'Bizim okul için bir şeyler yapmamız lazım. Hayırsever insanlar bu konuda bize yardımcı olurlar. Bunun için bir çalışma yapalım' dedi. Aslan, Ramazan'da yapılan iftarda okulu gezerek 'İnşallah burası için bir şey yapacağız' dedi. Biz okulun miktarıyla ilgili bir çalışma yapmadık. Ama takdir edersiniz ki bugünün şartlarında bir okul ve çevresindeki kompleksi yapmak en az 4-5 trilyon" dedi.

Kendisinin Eylül ayında Osmancık'ta göreve başladığını söyleyen Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü ve AK Parti teşkilatı Osmancık İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya da imam hatip lisesi çalışmasının doğruluğunu onayladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YARDIMCIN OLUR. Sen hiç merak etme genel müdürüm,senin yaptığın bu işin kat ve katını yapanlar var,hayır için topluyorum diyenlerde var,ama hainler onlara el sürmemiş,imamhatip düşmanları çalışmış,senin Allah yardımcın olur İnşaallah.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Yılmaz ?...Paraların Belgesi olduğu ve delil olarak verilmiş....Bir paranın Belgesi makbuzu oldukdan sonra...... ....İster Bankada ,ister evde ,isterse ayakkabı kutusunda (para sayma makinasını "polis koydu" görüntülerinden sonra ,bu operasyon fiyasko olmuştur..) yani kısaca her yerde tutabilir,çalınmaya karşı önlem için her yerde saklayabilir ?..Bunda ne var?...
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    İmam Hatip Mezunu!. Türkiye'nin bir kamu bankasının genel müdürü İmam Hatip Mezunu! Operasyon yapmak için yeterli bir neden!
    Cevapla
  • codemore2 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet kardeş neye üzüldğnü tam anlamadım ama. öncelikle gülen cemaati ve nur cemaati farkldır.nur cemaati siyasettn olabildiğince kaçınırlar. oyunu verirler okdr.gülen cemaati ve akpnin bu denli ihtilaf içnde olmaları bzi çok üzdü.ikisindede hata ve faydalar görmekle beraber nur cemaati seçimde akpye verecek.verilmemesi gerekecek kdr bir durum yok.hem başka kime verecezki.chpyemi,mhpyemi,bdpyemi?bu sinekten kaçıp yılanın ağzına düşmektir.keza akp cumhuriyet tarihinde maddi manevi açıdan en iyi hükümet(hatalarıyla beraber).Allah hükümeti ve gülen cemaatini istikamet üzere eylesin,çürüklerini ayıklasın.hatalarını düzeltip hizmetni arttırsın.hükümette bir hz ömer,ebubekir değilki herşeyleri hak olsun,hatalarıda olacak.yani tam islam alemi ve ülkemz için bahar geliyor birlik içnde güzel yarınlara yürüyoruz derken çok üzücü oldu bu.ama abd ve israildn sürekle baskı yiyen başbakanımızı yalnız bırakmayacağz inşaAllah
    Cevapla
  • Erzurumlu 10 yıl önce Şikayet Et
    ???. Ahmet bey şu konuya artık açıklık getirelim. f.g cemaati ayrı bir gruptur. nurcu dediğiniz grupların bu hareketle bir alakası yoktur. nurcu diye tabir ettiğiniz insanların ne parayla ne de makamla işi olmaz. Said Nursinin çilekeş hayatını bilirsiniz. F.g.' nin Said Nursinin ne öğrencisi ne de devam ettirenidir. Üstadın talebelerinin katıldığı topluluklarda öncelik hizmettir.Siyasetle işleri olmaz. Siyaset onlar için sadece oy vermektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!