Kanal7'nin genç spikeri öğrencilerle buluştu

Kanal7'nin genç spikerlerinden Mehmet Derindağ üniversiteli öğrencilerle buluştu...

Kanal7'nin genç spikeri öğrencilerle buluştu
Kanal7'nin genç spikeri öğrencilerle buluştu
GİRİŞ 25.12.2013 11:39 GÜNCELLEME 25.12.2013 11:45

Kanal7 haberin sesi Mehmet Derindağ üniversiteleri gezmeye devam ediyor.

Öğrencilere, doğru iletişim kurmanın  püf noktalarını anlatıyor. Konuşma sanatı şüphesiz ki insanları etkilemede en önemli araç. Bilgi, birikim ve fikirleri aktarmak için iletişim dilinin en doğru şekilde kullanılması gerekiyor.

Etkili konuşmasın önemine dikkat çeken Mehmet Derindağ Türkiye'deki bütün üniversiteleri tek tek dolaşıyor. Diksiyon, Beden dili, ses ve söyleyiş yanlışlarının düzeltilmesi, Doğru konuşmanın temeli olan fonetik kurallarının öğretilmesi, Nefesin doğru ve gerekli biçimde alınıp kullanılabilmesi, Sesin etkili bir düzeye ulaştırılabilmesi, Sesin doğru kullanımı, Artikülasyon çalışmaları, başlığı altında eğitimler veriyor.

Kabul görmek tercih edilmek ve başarmak için dil en önemli etken. Peki ikna kabiliyeti nasıl gelişir?, Konuşma sanatı bir yetenek mi yoksa öğrenilebilir mi? Mehmet Derindağ'a göre bunun ilk adımı doğru ve etkili iletişim kurmak.

Kabul görmek tercih edilmek ve başarmak için dil en önemli etken. Kanal 7 haberin sesi deneyimlerini gelecek nesillere aktarıyor. Mehmet Derindağ'ın tek bir amacı var.

O da iletişim çağında bireylerin kendini etkili şekilde ifade etmesi ve değişen dünyada Türkiye'nin de hak ettiği yerde olması.



KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı