Kayıp kayakçılar 'acil buton'la kurtarılacak

Kartalkaya'da kayak yaparken pist dışına çıkarak kaybolan tatilcileri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından hayata geçirilen "Acil Çağrı Butonu" kurtaracak.

Kayıp kayakçılar 'acil buton'la kurtarılacak
Kayıp kayakçılar 'acil buton'la kurtarılacak
GİRİŞ 26.12.2013 11:08 GÜNCELLEME 26.12.2013 11:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da son 5 yıl içerisinde 52 kaybolma olayına müdahale eden JAK timi, 110 kişiyi kurtardı.

Kayak merkezlerindeki kaybolma olaylarına hızlı müdahale edebilmek için Bolu Valiliği koordinesinde "Kartalkaya Kayak Merkezindeki Pistlerde Meydana Gelebilecek Yaralanma ve Kaybolma Olaylarının Önlenmesi" projesi hayata geçirilerek kaybolan tatilcilerin bulunması sağlanacak.

Jandarma Arama Kurtarma timi tarafından bu kapsamda yürütülen faaliyetler doğrultusunda bu sezon ilk defa uygulanacak olan ve radyo frekansı üzerinden çalışan "Jandarma Arama Kurtarma Acil Çağrı Butonu" devreye alınarak kaybolma olaylarının en fazla yaşandığı 10 farklı bölgeye bu sistem yerleştirildi.

Söz konusu sistemle kayak sırasında pist dışına çıkarak kaybolan veya yaralanan tatilciler cep telefonlarında oluşabilecek herhangi bir aksama durumunda acil çağrı butonları sayesinde JAK timi ile irtibata geçerek yardım isteyebilecek.

Butondan çağrıyı alan jandarma ekipleri, söz konusu alanın koordinatlarını kar motorlarında bulunan navigasyon cihazlarına yükleyerek, en kısa sürede belirlenen alanlara gidip tatilcilerin kurtarılmasını sağlayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    dağ başında mahsur kalan kayakçı ve dağcıları kurtaralım. sonra güzel bi dövelim. Devletin askeri polisi işini gücünü bırakıp sizlemi uğraşacak !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı