Son operasyonun gizli hedefi

17 Aralık operasonuyla hedef haline gelen ve Başbakan Erdoğan'ın da çalışmalarını bizzat yakından takip ettiği TÜRGEV nedir, nasıl bir kurumdur ve neyi hedefler? Kısacası bu vakfın asıl derdi ne? TÜRGEV muhalefetin neden hedefinde?

Son operasyonun gizli hedefi
Son operasyonun gizli hedefi
GİRİŞ 26.12.2013 15:00 GÜNCELLEME 27.12.2013 17:07
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi...

17 Aralık operasyonunun ardından AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alanlar, TÜRGEV üzerinden bunu yapmaya çalışıyor.

CUMHURİYET, SÖZCÜ, AYDINLIK VE CHP NEDEN RAHATSIZ?

Gerek CHP'li milletvekilleri, gerek Cumhuriyet, Sözcü, Birgün ve Aydınlık gibi gazeteler, gerekse bazı STK'lar TÜRGEV olan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı üzerinden hükümeti yıpratmaya çalıştı. Tamamen hayır ve bağışlarla faaliyetlerini sürdüren devletle ya da bankalarla hiçbir bağlantısı olmayan TÜRGEV tam bir hayır kuruluşu gibi çalışıyor. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Başbakan ve ailesinin faaliyetlerini yakından takip ettiği TÜRGEV'in kuracağı üniversite ve açtığı yurtlarla ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

NUR SERTER, TÜRGEV'DEN VURMAYA ÇALIŞIYOR AMA...

Serter, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, TÜRGEV'e ait öğrenci yurtları bedelsiz olarak AK Partili belediyelerden mi alınmıştır? TÜRGEV tarafından kendisine ait olduğu belirtilen yurtların, asil sahibi olan gerçek/tüzel kişi ya da kişiler kimlerdir? Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın genel kurul üyesi olduğu TÜRGEV'e yurt binalarını edinirken ayrıcalık tanınmış mıdır? Belediyelerden bedelsiz yurt binası alan başka bir vakıf var mıdır?" sorularını yöneltmişti.

CUMHURİYET'İN HEDEFİNDE BİLAL ERDOĞAN VAR

Cumhuriyet Gazetesi de operasyondan sonra yalan ve yanıltıcı bilgilerle verdiği haberlerde Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ı doğrudan hedef almış, bunların TÜRGEV'e elinde çantalarla girilen fotoğrafların olduğunu, Reza Zarrab'ın kuryesi Ahmet Murat Öniş ile Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da TÜRGEV'e para götürürken görüntülendiği iddia ediyordu.

TÜRGEV ÜZERİNDEN BAŞBAKAN'A VURMAK

TÜRGEV'i kara paraların aklandığı yer olarak lanse etmeye çalışanlar, vakfı operasyona dahil etmek istiyor. AK Partili belediyelere ait arazilerin TÜRGEV'e peşkeş çekildiği havasını vermeye çalışan bazı yayın organlarının ve TÜRGEV üzerinden Başbakan Erdoğan'a vurmak isteyenlerin bilmediği ya da bilmek istemediği bir durum var. Belediyeler yapmış olduğu okul ve yurt gibi yerleşkeleri vakıflara devredebiliyor ve kiralayabiliyor.

ÇYDD, TEV VE İSTEK VAKFI NASIL ÇALIŞIYORSA TÜRGEV DE ÖYLE...

İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) gibi dernek ve vakıflar da bu şekilde eğitime katkı sunuyor. TÜRGEV de aynen bu vakıflarda gibi faaliyetlerini sürdürüyor. Bir başka deyişle TÜRGEV'e tanınan ayrıcalıklı bir durum söz konusu değil. Daha açık ifade etmek gerekirse, Fatih, Ümraniye, Kadıköy, Şişli ya da Şile belediyeleri sınırları içerisindeki arazilere yaptırdıkları okul ya da yurtların yönetimini dernek ya da vakıflara devredebilir... Kaldı ki belediyelerin sosyal işlere yoğunlaşması kadar doğal bir durum yoktur.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: HEDEF BENİM

Başbakan Erdoğan da önceki gün Pakistan'dan dönerken gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Aralık operasyonunda asıl hedefin kendisi olduğunu aktarmış, oğlu Bilal Erdoğan ve TÜRGEV üzerinden kendisine ulaşılmaya çalışıldığının altını çizdi.

Peki, TÜRGEV'in nasıl bir yapıda olduğunu, ne zaman ve hangi amaçla kurulduğunu, yöneticilerinin kimlerden oluştuğunu ve asıl amaçlarının ne olduğunu bilmek ister misiniz?

1996 yılında kurulan 'Gönülden Topluma' sloganıyla kurulan İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı, geniş kitlelere ulaşınca daha kapsayıcı bir isime ihtiyaç duyulduğundan, 2012 yılı ile birlikte Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı adıyla hizmet vermeye devam ediyor.

DEVLETLE BAĞI YOK BAĞIŞLARLA AYAKTA DURUYOR

Özellikle kız öğrenci yurtları açan TÜRGEV, daha çok İstanbul'da çeşitli semtlerde yurt imkanı sağladı. Zamanla yurt genelinde de hizmet götürmeye çalışan TÜRGEV, Bursa, Artvin ve Konya'da da otel kalitesinde yeni yurtlar açmış ve hizmete sunmuştur. TÜRGEV'in Gaziantep de dahil birçok ilde de yurt projeleri var. Tabi TÜRGEV bunları yaparken devletten hiçbir şekilde yardım almıyor ve hayırseverlerin bağışlarıyla ayakta durmaya çalışıyor.

MÜTEVELLİ HEYETİNDE TANIDIK İSİMLER VAR

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Ergün'ün yaptığı TÜRGEV'in mütevelli heyetinde ise, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, büyük kızı Esra Albayrak, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Doğan Kubat ve Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi isimler yer alıyor.

HEDEF: GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAMAK

TÜRGEV varoluş nedenini şöyle açıklıyor: "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin maddi, manevi, kültürel, sanatsal, edebi, teknik, sosyal ve sportif alanlardaki eğitimine, öğretimine ve tekamülüne katkıda bulunmak, gençleri gelecekte üstlenecekleri görevlerin önemi konusunda bilinçlendirmek, yaşam ve eğitim kalitelerini yükseltmek, özgüvenlerini pekiştirmek, dünya gençliği arasında fark edilir duruma gelmelerini sağlamaktır."

Büyük hedeflere doğru hızla ilerleyen TÜRGEV, kaliteli, teknolojik ve modern eğitim vererek kamuoyunda etkili ve prestiji yüksek bir kurum olmak istiyor.

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 29
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbakana bir dokunmaya kalkın da. bunca yıldır, bu milletite biriktirdiğiniz hınc nasıl bir şeymiş görün!
    Cevapla
  • caner öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    KÖTÜLERİN HESABI VARSA BAŞBAKANIMIZA GÖNDERİLEN DUALAR VAR. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Kişiye, yalan olarak, her duyduğunu anlatması yeter!" (Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim) Bu hadis, herhangi bir araştırma yapmadan, her söyleneni aktarmanın yalan söylemek anlamına geldiğini çok kesin bir şekilde ortaya koymaktadır. Yalan söylememnin yolu duyulanları iyice tahkik etmekten geçer. Dinlediği şeyin yalan veya gerçek olması ihtimalinden dolayı, insan her duyduğu şeyi konuştuğu taktirde, mutlaka bazı yalanları da konuşmuş olur. Yalan, bir şeyi olduğundan başka şekilde anlatmaktır. Kişi kasten böyle yaparsa günah işlemiş olur.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    Mantık. Vakıf'ın icraatlarına bak, ne olduğuna bak, hazmedemeyenlere bak, şikayetçi olan rahatsız olanlara bak. Niye baazı şeyler bu kadar açık net iken baazıları göremiyor anlaşılmıyor.
    Cevapla
  • Abdullah Akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu vakıf suç işlemiş mi?. İşlememişse nedir bu çekince?. Eğer suç işlemişse kim olursa olsun hesabını vermeli !!!!!!!!
    Cevapla
  • ismet özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    SENİ SEVİYORUM . sana karişan elleri kiracaz dik dur başbakanim haktan halktan şaşma ölümlü dünyadayiz asla zülme taviz yok hak adalet uğrunda senleyiz inşallah seni hep sevecez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”