Her işi yaparım diyenlerdenseniz bu haberi okuyun!

İş arayanlar arasında istihdama en zor insanların 'ben her şeyi yaparım' diyenler olduğu ortaya çıktı.

Her işi yaparım diyenlerdenseniz bu haberi okuyun!
Her işi yaparım diyenlerdenseniz bu haberi okuyun!
GİRİŞ 30.12.2013 15:34 GÜNCELLEME 30.12.2013 15:36

İş arayanların beklentisinin kamuda iş sahibi olmak olduğunu belirten İŞKUR Ordu İl Müdürü Kaymak, "Sektörlere baktığınızda iş arayanlarda farklı izlenimler ortaya çıkıyor. Yaptığımız ankette işverenlerin yüzde 63'ü 'yeteri ve beceriye sahip eleman yok' diyor. 

Diğer taraftan işçilere bakıyorsunuz yüzde 27 civarında ücreti beğenmiyor. Çalışma koşullarını beğenmiyor. Hemen hemen aynı oranda. Genelde beklenti kamuda iş sahibi olabilmek. En azından kamudan herhangi bir şekilde alt işveren olarak çalışan şirketlerde iş sahibi olabilmek. Onların çünkü çalışma şartları net.

Daha çok kurumsallaşmış şirketlerde çalışma isteği çok fazla. 'Ben her işi yaparım' derse size onu hiçbir yere gönderemezsiniz. Nitelik ve beceri gerekiyor. İstihdama en zor insan 'ben her şeyi yaparım' diyendir. Onlara alternatif işler söyleyince kendisi eleme yapıyor kendisine uyduramıyor. Klasik anlayışın dışında düşünmeleri gerekiyor" diye konuştu.

2013 yılın da ordu'da 30 bin kişinin işe yerleştiğini, bu rakamın 4 bin 800'ünün İŞKUR aracılığı gerçekleştiğini kaydeden Müdür Kaymak, "Ordu'da 2013 yılı içerisinde 4 bin 800 kişiyi işe yerleştirdik. Toplamda Ordu'da işe yerleşen sayısı 30 bin civarındadır. Biz bunun yaklaşık 6'da 1'ini yerleştirmiş oluyoruz. Bu piyasaya etkimiz yüzde 15 civarındadır.

İŞKUR'un belirli programlar ile piyasaya dahil olması etki oranını gittikçe artırıyor. Ordu İŞKUR'un başarısı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Çeşitli kurslar, istihdam garantili kurslar, işveren teşvikleri ve işverenlerin isteği doğrultusunda yapılan iş başı eğitim kursların işe yerleştirme konusundaki artışında etkisi var. Mevcut kayıtlarımızda 18 Bin 800 işsiz var. İş arıyor konumundalar.

İş arayanlardan yaklaşık 8 bin 500'ü herhangi bir niteliği olmayan, vasıfsız işçi statüsünde iş arayandır. Bu nedenle bazı sektörlerin talebini karşılamak oldukça zordur. Biz servis elemanı, dikişi makinesi operatörü gibi kursları açıyoruz. Bu şekilde açığı kapatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

(İHA)

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...