Erdoğan'dan o yazara suç duyurusu

Başbakan Erdoğan, Today's Zaman yazarı Mahir Zeynalov'un, Twitter'da paylaştığı mesajlarda "hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'dan o yazara suç duyurusu
Erdoğan'dan o yazara suç duyurusu
GİRİŞ 31.12.2013 12:28 GÜNCELLEME 31.12.2013 13:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Burhanettin Sevencan ile Mumammer Cemaloğlu'nun tweetlerin atıldığı gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Zeynalov'un resmi Twitter hesabında paylaştığı iletinin, halkı kin ve düşmanlığa tahrik amacıyla ağır hakaret ve küfür içerdiği, Erdoğan'ın onur ve saygınlığına, kişilik haklarına açık bir saldırıda bulunduğu ifade edildi.

Zeynalov'un mesajlarının 78 bin 826 takipçiye ulaştığı belirtilen dilekçede, "Zeynalov sosyal ve siyasal hiçbir anlam ve içeriği bulunmayan şikayet konusu yalan, provokatif paylaşımlarıyla müvekkilin onur, şeref ve saygınlığını rencide etmiş, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak hakaret suçunu işlemiştir" ifadesine yer verildi.

Mahir Zeynalov'un paylaşımlarıyla Erdoğan'ın kişilik haklarına ve manevi şahsiyetine açıkça bir saldırı gerçekleştiği belirtilen dilekçede şunlar kaydedildi:

"Şüphelinin bu eylemleriyle Anayasa ve uluslararası sözleşmelerce güvence altına alınan kişinin maddi ve manevi değerinden oluşan toplum nezdinde ki şeref ve haysiyetiyle itibarını korumaya yönelik TCK'nın 125. maddesinde hükmü bulunan 'hakaret' ve TCK 216. maddesinde hükmü bulunan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarını işlemiş olmakla suç sübut bulmuştur. Olayda TCK 125/3-a ve 125/4 maddesi de göz önüne alınmalıdır. Zira hakaret suçu kamu görevlisi olan müvekkilime görevinden dolayı ve sosyal medya yoluyla işlenmiştir."

Dilekçede, Zeynalov, hakkında kamu davası açılması talep edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    ne Samanyolu nede zaman nede samanyolu haber.com, benim tvda kararmıştır !. Evvelce hakikaten seyretmeyi sevdiğim, yorum yaprığım bir yayın kuruluşuydu ! şimdi sanki düşmanım !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti