Kısa dönem askere 12 gün şoku!

Uzun dönemler için askerlik süresinin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin ardından ilk terhisler başlarken, askerliğini 6 ay kısa dönem olarak yapan askerler ise şok yaşıyor.

Kısa dönem askere 12 gün şoku!
Kısa dönem askere 12 gün şoku!
GİRİŞ 01.01.2014 07:59 GÜNCELLEME 01.01.2014 07:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Üniversite mezunu olan yedek subay adayları için test ve mülakatlar kaldırıldığı için bu yükümlüler artık 12 gün evde askerlik yapamayacak.

Test ve mülakatlar olduğu dönemde, yükümlüler ayın 1-2 ve 3. gününde sınavlara giriyordu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da ayın 12'sinde birliğine teslim oluyordu. Bu 12 günlük süre ise 6 ay olan kısa dönem askerlik hizmet süresinden düşüyordu. Bu süre erken terhiste anlamına gelmese bile 12 gün evde askerlik olarak geçiyordu. Kısa dönem askerler için ayrıca 12 gün de izin hakları bulunuyordu. Yani kısa dönem yükümlüler izin kullanmama durumlarında 6 aylık sürede yaklaşık 24 gün fiili olarak askerlik yapmıyordu. Test ve mülakatların kaldırılmasıyla birlikte kısa dönem erler için askerlik hizmetleri askerlik şubelerinden sevk tarihi ile başladı.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 4
  • ali kor 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakım kısa dönem askerliği lütfen kısaltın. hükümetimizçok güzel icraatlaryapıyo ama bu konuda kısa dönemi kısaltacağı gibi uzatılmış birde.msb bu konuyu çözmesiiçin sayın başbakan talimat veriri inşallah askerler için 12 gün 12 yıl gibidirçünkü
    Cevapla
  • mehmet ay 10 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar yanlış yapılan tek konu bu. kardeşim kısa dönem 30 yaşını aşmış adamlardan ne istiyoruz. neden mağdur edliyorlar. bunun yerine o insanlrdan belirli bir bedel alınıp teknolojiye yatırım yapılabilir..
    Cevapla
  • atillaemir 10 yıl önce Şikayet Et
    başbakanımız. sayın başbakanımız kısa dönem bizleride kurtarın, düşürün askerliği, yaptığımız hiçbir şey yok işimizden gücümüzden oluğumuz yanımıza kaldı.
    Cevapla
  • Gürhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Gelmeyi hiç düşünmesinler. Kahrolasıca özel sektörde olacağınıza askerde kalın daha iyi keşke bilseler de gelemeseler. Ben şimdi kafama vuruyorum. Keşke askerden dönmeseydim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor