Yılın ilk sabah namazında camiler doldu

Bursa'da yeni yıla ibadetle başlamak isteyen birçok insan sabah namazında Ulu Cami'ye akın etti.

Yılın ilk sabah namazında camiler doldu
Yılın ilk sabah namazında camiler doldu
GİRİŞ 01.01.2014 09:27 GÜNCELLEME 01.01.2014 09:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tarihi Ulu Cami, 2014 yılının ilk sabahında cemaatle doldu taştı. Sabah namazı için camiye akın eden Bursalılar, araçları ile Atatürk Caddesi'ni tamamen kilitledi. Zafer Plaza önüne kadar araç kuyruğu oluştu. Yoğun park sebebiyle trafik tek şeritten sağlanabildi.

20 kubbesiyle dünyanın en büyük camilerinden olan Ulu Cami, tarihi günlerinden birisini yaşadı. Caminin içi tıklım tıklım dolarken bahçede de saflar tutuldu. Cami bahçesi büyük bir kalabalığa sahne oldu. Büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu cemaat, soğuk havaya rağmen cami dışında namaz kılabildi.

Yeni yılın ilk sabah namazını Ulucami'de kılmak için geldiklerini söyleyen vatandaşlar, kalabalığın şaşkınlığını yaşadı. Abdest almak için bile uzun süre sıra beklediklerini söyleyen insanlar, her şeye rağmen yaşadıkları huzuru dile getirdi. Ayrıca çeşitli yemek şirketleri tarafından sabah namazının ardından cemaate çorba ve poğaça ikram edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    deşifre34. Haber, sabah namazından bahsediyor sen noel kutluyorsun! Zırvalamışsın! Haber de "....yılın ilk sabah namazını camide kılmak isteyenler.... " şeklinde zaten. Anlayışınız da kıt görünüyor!
    Cevapla
  • desifre34 10 yıl önce Şikayet Et
    yarin sabah namazina bakin.... yarin bakin bakalim ayni camide sabah namazinda kac kisi var. trajikomik bir resim aslinda. Hadi noelimiz mübarek olsun...
    Cevapla
  • ridvan ışık 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH kabul etsin. ALLAH namazlarınızı kabul dualarınıza mukabele etsin.bizleri de dualarınızın içine dahil etsin .O mutlak HAKİM gerçek YARGI makamıdır.O herşeyin en doğrusunu bilendir...RABBİM bizi bize bırakma.AMİN...
    Cevapla
  • şafak gündogdu 10 yıl önce Şikayet Et
    maşallah süphanallah . merhum akifin dedigi gibi cuma namzına gelen müslümanlar ne zaman sabah namazına gelirlerse müslümanlıgın kurtuluşu o zaman olur demiş inşallah bu başlangıcımız olur allah devamını getirir bunu gören müslüman kardeşlerimizde dahada artırır inşallah müslümanların lideri osmanlının dönüşü biz türkler olacaksak inşallah bügün başlangıc güğnümüz olsun inşallah.
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    MAAŞALLAH. Nüfus cüzdanında müslüman yazmasına rağmen haçlı kefereleri gibi noel ağaçları başında yılbaşı kutlayan bedbaht milyonların olduğu bu güzel vatanın, kalp gözleri açık, 1 ocak sabahı namaz için yollara düşmüş trafiği kilitlemiş güzel insanlarına , sevgili kardeşlerime selam olsun. Rabbim sizin gibilerin sayısını çoğaltsın, gayretlerini arttırsın ve hem sizden hem bizden razı olsun. O bedbahtlarada akıl fikir versin , hidayet nasip etsin amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?