Denktaş'ın Anıt mezarı için bütçe bulundu

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için yapılacak olan anıt mezar için gerekli kaynak bulundu.

Denktaş'ın Anıt mezarı için bütçe bulundu
Denktaş'ın Anıt mezarı için bütçe bulundu
GİRİŞ 09.01.2014 14:47 GÜNCELLEME 09.01.2014 14:47

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın 2'nci ölüm yıl dönümü anma törenlerine günler kala bütçe yetersizliği nedeniyle yapılmadığı belirtilen anıt mezara kaynak bulunduğu açıklandı.

Denktaş, 13 Ocak'ta başkent Lefkoşa Cumhuriyet Parkı'nda bulunan mezarı başında anılacak. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın ölüm yıldönümü yaklaşırken, 2 yıl geçmesine rağmen anıt mezarı yapılmamış olması tartışmalara neden olmuştu.

Bütçe olmadığı gerekçesi ile yapılamadığı belirtilen anıt mezar için nihayet kaynak bulunduğu açıklandı. Sağlığında Denktaş'ın danışmanlığını yapan Hilmi Özen, İHA'ya yaptığı açıklamada, ölüm yıl dönümü anma törenlerine sayılı günler kala, tarihe ismini yazdıran KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarı için bütçe bulunduğu söyledi. Özen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Denktaş'ın anıt mezar yapımını üstendiğini ifade etti.

TÜRKİYE'DE KONU OLMUŞTU

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın ölümünün üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bütçe olmadığı gerekçesi ile anıt mezarı yapılmamıştı.

"Anıt Mezar" yapılamaması medyasına yansımış, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, anıt mezarı yapmaya talip olduğunu açıklamıştı. Ancak oğlu Serdar Denktaş, bu teklife sıcak bakmamış, bu görevin KKTC devletine ait olduğunu ifade etmişti.

2 yıl geçmesine rağmen bürokratik nedenlerden dolayı anıt mezarın yapılamadığını ifade eden Özen, "Türkiye Anıt Mezar yapımını üstlendi. Çok kısa bir süre sonra çalışmalara başlanacak" dedi.

Özen, "Şimdiye kadar bürokratik nedenlerden dolayı anıt mezar yapılamadı. Bir kasıt yoktu. Şimdi kaynak bulundu ve en kısa sürede inşa çalışmalarına başlanacak" şeklinde konuştu.

Denktaş'ın "Anıt Mezarı" yapılmıyor haberleri ile gündeme gelmesinin kendisini üzdüğünü ifade eden Hilmi Özen, "Denktaş bu ülke için çok şeyler yaptı. Önemli olan onu hissetmek ve yaşatmaktır. Tarih olmuş bir liderin bıraktığı eserler ve yaptıkları ile gündeme gelmesi gerekir.Oysa ne istediğimiz şekilde gündeme geliyor ne de bıraktığı mirasa yeterince sahip çıkılıyor" ifadelerini kullandı.

Özen, 13 Ocak'ta Denktaş'ın ölüm yıldönümü , 27 Ocak tarihinin ise doğum günü olduğunu belirterek, "Denktaş'ın kendi çektiği fotoğraflardan oluşturduğu kitabının tanıtımı da o gün yapılacak. 27 Ocak'ta yapılacak tanıtıma tüm halkımızı bekliyoruz "dedi.

Özellikle KKTC'ye gelen Türkiyeli turistlerin tepkisini çeken mezar ve çevresi en son geçen yıl adadaki birliklerde denetlemelerde bulunan Kara Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun da dikkatini çekmiş ve çevre düzenlemesinin yapılmasını askerlerden istemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi