Hz. Peygamber için çok özel etkinlik

Peygamber Efendimiz S.A.V.'in El-Adil vasfını Yâd edileceği gece için çağrı var. Mevlid kandilinin bu yılki teması: El-Âdil (sas)

Hz. Peygamber için çok özel etkinlik
Hz. Peygamber için çok özel etkinlik
GİRİŞ 10.01.2014 23:10 GÜNCELLEME 11.01.2014 12:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Son Peygamber Platformu'nun öncülüğünde İnsan ve Çevre Derneği BİNDER ile İstanbul Sosyal Gelişim Derneği, Peygamber (sas) Efendimiz'in veladetine özel "El- Âdil" temalı mevlid kandili programları düzenleyecek.  

Hicri 1430 yılında başlatılan temalı mevlid kandili programları kapsamında bugüne kadar Peygamber Efendimizin "el-Emîn", el-Muallim", "el-Beşîr", "es-Sâdık" ve "el-Mübelliğ" vasıfları günümüz insanına anlatılmaya çalışıldı.

İstanbul Sosyal Gelişim Derneği tarafından hazırlıkları sürdürülen "El-Âdil (sas)" temalı mevlid kandili programı hicri 12 Rebi'ül-evvel 1435, miladi 12 Ocak 2014 Pazar günü Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde gerçekleştirilecek. Programın ana konsepti "İnsanlık adaleti O'ndan öğrendi" olarak belirlendi.

Akşam namazının ardından cami görevlilerinin sala vermesiyle başlayacak programda yatsı namazı öncesi Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, "İslam'da Adalet Fikri ve Âdil Olmanın Önemi" konulu bir konuşma icra edecek.

Mukaddimesini Arslan Özdemir'in yapacağı programda, Necmeddin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, "Peygamberimizin el-Âdil Vasfı ve Adalet" konulu bir konuşma yapacak.

Programda Fatih Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh MuştuerRiva Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir, Mimar Sinan Camii Müezzini Ahmet Sarıkaya ve hafız kâri Mansur Sağır katılımcılara Kur'an ziyafeti verecek.

Ara duasını Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç'in yapacağı programda Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğ Mevlid-i Şerif'ten tevhid bahrini, Üsküdar Valide-i Cedid Cami Müezzini Ahmet Uzunoğlu ise veladet bahrini okuyacak. Programda ayrıca çocuk kâri Emirhan Ergin Mevlid-i Şerif'in dua bahrini seslendirecek.

Gülnuş Tasavvuf Musikisi Korosu'nun ilahi dinletilerinin de yer alacağı mevlid kandili programı, dünyanın farklı yerlerinden "8 Milyar Salavât-ı Şerife" çağrısına icabet edenlerce okunan salavât-ı şerifelerin kabulü niyazıyla Üsküdar Mehmed Zâhid Kotku Camii İmam Hatibi Yahya Özkul'un yapacağı duayla sona erecek.

İKİNCİ PROGRAM FATİH ŞEHZADEBAŞI CAMİİ'NDE

İstanbul'un tarihî ilçelerinden Fatih'teki Şehzadebaşı Camii'nde hicri 12 Rebi'ül-evvel 1435, miladi 12 Ocak 2014 Pazar günü yatsı namazını müteakiben icra edilecek mevlid kandili programının hazırlıkları ise İnsan ve Çevre Derneği BİNDER tarafından sürdürülüyor.

Programda salavat-ı şerife korosu, çocuk hafızlardan Kur'an ziyafeti, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Görevlisi Fatih Koca ve ekibinin icra edeceği ilahi dinletisi yer alacak.

Peygamber Efendimiz'in El-Âdil vasfının Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Savut'un anlatacağı program, mevlid kandili akşamına kadar devam edecek "8 Milyar Salavât-ı Şerife" çağrısına icabet edenlerce okunan salavât-ı şerifelerin kabulü niyazıyla yapılacak dua ile sona erecek.

http://binder.org.tr/el-adil-s-a-s-1435-mevlid-programi/

YORUMLAR 3
  • bilge fen 10 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber Efendimize en güzel salavat (S.A.V)..... Dünya insanına zulm eden kapitalizim ekonomi sistemine karşı İslami ekonomiyi bilip insanlara anlatmaktır.Yoksa daha cok patinaj çekeriz
    Cevapla
  • YÜKSEL ÇANKAYA 10 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİ ANARKEN ANLAMAKKKK. Bizim insanların yaptığı en güzel şey yapılan güzellşkleri görmemektir diye düşünüyorum.Yok salavat getirme yok kuran okuyoruz da ne değişti belki sende değişiklik olmuyordur da başkalarında oluyordur.En kolay şey eleştirmek.Kaldı ki bu etkinliği düzenleyen arkadaşlar insanlar dinlerini daha iyi öğrensinler diye ilmihal yarışması düzenlediler yine Kuaranın daha iyi anlaşılması için Kuranı kerim meal yarışması düzenlediler ve bu yarışmalara 100 binler iştirak ediyor. Ama bir tarafta da fitne olacak bu dünyanın bir gerçeği ÖNEMLİ OLAN BİZ HANGİ TARAFTA YER ALIYORUZ
    Cevapla
  • tuncay seven 10 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimizi anmak mı peygamberimizi anlamak mı. yıllardır salavatlar getiriliyor binlerce milyonlarca bunlarla övünülür ama aynı hızla müslümanlar arasında fitne,yalan,iftira da arttığı gözleniyor..demek ki peygamberimizi anmayı anlamak yerine koymuşuz..aynı şekilde kuranın arapçasıyla hatimler indirip günde 40 kez okuduğumuz fatihanın dahi anlamından bi haber hayat geçirmişiz..niyet peygamberimizi anmak değil anlamak olmalı, kuranı okumak için değil anlamak için okumalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?