50 bin koruma memuru alınacak

İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı koruma memuru alımı için düğmeye basıldı. İlk etapta 28 bin 500 koruma memuru alınacak.

50 bin koruma memuru alınacak
50 bin koruma memuru alınacak
GİRİŞ 12.01.2014 12:54 GÜNCELLEME 12.01.2014 13:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Daha sonra bu sayı 50 bini bulacak. Koruma memurları önemli devlet binaları hassas bölge ve noktalarda görev yapacak. Ayrıca hizmetin gerektirdiği kişi koruma işi de bu görevliler de olacak. Bunun yanında stadyumlar, spor müsabakaları sınavlar, konser, toplantı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu kapalı ve açık etkinliklerde de koruma memurları görev başında olacak.

GENİŞ YETKİLER OLACAK

Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı içerisinde bulunacak olan koruma memurları da diğer polisler gibi üniformalı ve silahlı olarak görev yapacak. Ayrıca bu görevliler sivil olarak da hizmet verebilecek. Koruma memurları polise verilen, durdurma, kimlik sorma, kontrol, arama, yakalama, olay yerini ve delilleri koruma, muhafaza altına alma, silah ve zor kullanma yetkilerine de sahip olacak.

6 YILDA POLİS OLMA İMKANI VAR

-En az lise mezunu olanlar koruma memuru olacak.

-25 yaşından gün almayanlar başvurabilecek.

-Atanacaklar 4 ay süreyle koruma memurluğu eğitimi alacak.

-Eğitim süresince masraflar devletçe karşılanacak.

-Koruma memurluğu kadrolarına atanacaklar, beş yıl süreyle başka kurumlara naklen atanamayacak.

-En az altı yıl süreyle koruma görevi yapanlar kıdemli koruma memur olabilecek.

-Polisliğe geçiş imkanı da bulunacak.

-Lisans mezunu olanlardan en az bir yıl süreyle kıdemli koruma memuru olanlar polis memuru olabilecek.

-Bunlara ait kontenjanlar Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulunca belirlenecek.

-Kadroda ağırlık taşraya verilecek.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 11
  • daussıla 10 yıl önce Şikayet Et
    İNADINA YAŞ 25/30 ARASI OLSUN DİYENLER!!!! BENCİL DEĞİL KARDEŞ OLUN. Devlet personel atama yaşı 35 iken sizin habire 30 olsun demesi beni öfkelendiriyor.Bırakında bu işe herkes başvursun ve hakkı olan girsin.Neden insanları ayırıyorsunuz 35 yaşında olan kişi açmı kalsın türkiyenin şartlarını bilmiyormusunuz.Hele benim gibi torpili olmayıp helali düşünenlerin türkiyede iş bulması çok zor bilmiyormusunuz.Ben 31 yaşımdayım ve silahlı güvenlik kimliğim var-kpss 77 puanım var yıllardır atanmayı bekliyorum.Benimde hakkım yokmu boy ve kilom tutuyor bir çok kez maçlarda görev aldım.Ne yani şimdi ben yaşlımıyım bu işi yapamayacak kadar.Her yerde torpil konuşuyor iş giremiyoruz bari siz birlik olun yav.Mesajlar yazın tepkinizi ortaya koyun yaş sınırı kalksın 30 olmasın 35 olsun ki herkes başvurabilsin.Birgün sizde işsiz şekilde 35 e geleceksiniz bakalım o zaman ne düşüneceksiniz.Millet bedavadan taşeronla kadro alcaklar biz hakkımızla giremiyoruz yav.
    Cevapla
  • yusuf yavuz. 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık. KPSS sınavına da 25 yaş sınırı koysaydınız,bu kadar insanı umutlandırmamış olurdunuz.
    Cevapla
  • özlem ünsal 10 yıl önce Şikayet Et
    25 yaş sınırı çok düşük. İlgili merciilere; 25 yaş sınırı koymanız başvuru yapacak birçok kişiye engel olacaktır.25 yaşını doldurmuş kişilere de bu hakkı tanımalısınız..Yaş sınırını yükseltmenizi arz ederim.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    Tarafsız bir gözle.. Başlamadan biten bir hayal. Neden 25 yaş bu 30 olmalıydı. İkincisi bunun alım kriterleri eğer sadece bunlar ise bir umut başvurmayı düşünen kardeşlerimin vay haline torpiller havalarda uçuşacak. Eğer söz konusu "Koruma Memurluğu" ise 30 yaş son sınır olup en az 1.80 boy ve kg orantısı gibi özellikler ile bütün birimlerin imrenerek bakacağı çok kaliteli bir kadro oluşturabilirdiniz. Ancak görüldüğü üzere bariz torpil ve cemaat ağırlıklı bir alım olacak. Sonuç: hiç ümitlenmeyin!
    Cevapla
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    işler karıştı . öyle yapacağına 50 bin yeni polis alsanızda çok amaçlı kullansanız olmuyormu saçma işler işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak