Deniz Feneri'nden Suriyelilere 25 milyar yardım

Deniz Feneri Derneği, Suriye'de 3 yıldan beri devam eden Esed zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilere bugüne kadar 25 milyon TL'den fazla yardımda bulundu.

Deniz Feneri'nden Suriyelilere 25 milyar yardım
Deniz Feneri'nden Suriyelilere 25 milyar yardım
GİRİŞ 13.01.2014 16:10 GÜNCELLEME 13.01.2014 16:08

İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan bağışlarla hazırlanan 40 tonluk 2 kamyon Suriyeli mağdurlara verilmek üzere Kilis ve Yayladağı'na ulaştı.

Temizlik malzemesi, giyim, ev eşyası, gıda, eğitim malzemesi vb. malzemelerden oluşan yardım paketleri ile savaş ve kış mağduru Suriyelilere destek veriyoruz. Derneğimiz, 3 yılı aşkın bir süredir Suriyeli mağdurlara ulaştırılmak üzere 250'den fazla tırla yardım organize etti.

Konuyla ilgili olarak Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz şu açıklamayı yaptı; "İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan bağışlarla hazırlanan 2 kamyondan oluşan 40 tonluk unun bir kısmı Kilis'teki ekmek fırınımıza teslim edildi. Bu fırınımıza gelen un bağışlarıyla her gün Kilis'te Suriyelilere hizmet veren hastanede, yaralı evlerinde, toplama merkezinde ve prefabriklerde yaşayan ailelere ücretsiz ekmek veriliyor.

Kilis'te günlük 950 adet ekmek yardımı yapıyoruz. Diğer 20 ton ise bugün Hatay Yayladağı'na ulaştı. Buradan Suriye içlerine girerek İdlip ve Lazkiye şehirlerine bağlı köylerdeki savaş mağdurlarına teslim edilecek. Derneğimiz Suriye içlerinde Şam'a kadar başta gıda ve sağlık malzemesi olmak üzere temel insani yardım malzemeleri ulaştırmaktadır. "1 Çuval Un" çağrımıza tüm hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz.

İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan bağışlarla hazırlanan söz konusu 2 kamyonluk un ile Suriyeli kardeşlerimizden bir grubun ekmek sıkıntısı bir süreliğine de olsa giderilmiş olacak. İlim Yayma Vakfı yönetimine, Suriyeli kardeşlerimiz ve derneğimiz adına teşekkür ederiz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı