Gençler Osmanlı Türkçesi öğrenecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hayrat Vakfı işbirliği ile bakanlığa bağlı gençlik merkezlerinde gençlere ücretsiz Osmanlıca Türkçesi kursu düzenleyecek.

Gençler Osmanlı Türkçesi öğrenecek
Gençler Osmanlı Türkçesi öğrenecek
GİRİŞ 13.01.2014 17:08 GÜNCELLEME 13.01.2014 17:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlerin kurslara yoğun ilgisine dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayrat Vakfı işbirliği ile milli kültürümüzün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatımıza kazandıracak gençlerin yetiştirilmesi amacıyla gençlik merkezlerinde ücretsiz olarak Osmanlı Türkçesi kursları düzenliyor. İki kurum arasında yapılan protokole göre Osmanlıca kursları iki yıl boyunca kursiyerlerini ağırlayacak. Ayrıca Osmanlı Türkçesi kursunu başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verilecek." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • feyzi TAYÇU 10 yıl önce Şikayet Et
    emeği geçenlere teşekkürler.. osmanlıca yani osmanlı türkçesinin önemi milli ve manevi yönden çok önemli emeği geçenlere teşekkür ederim.ücretsiz olması güzel emeği geçenlerden allah razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü