Savcılardan peşpeşe suç duyurusu!

17 Aralık operasyonu gerçekleştiren savcılardan aynı gün içinde peşpeşe suç duyurusu.

Savcılardan peşpeşe suç duyurusu!
Savcılardan peşpeşe suç duyurusu!
GİRİŞ 13.01.2014 17:03 GÜNCELLEME 13.01.2014 17:43
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

17 Aralık operasyonunu yürüten savcı Fikret Seçen, Celal Kara ve 2. operasyonu yürüten Muammer Akkaş bugün peşpeşe suç duyurusunda bulundular.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, bir gazetede yayınlanan, "Başbakan'ı suçla serbest bırakalım" başlıklı haber ile ilgili olarak Basın Suçları Bürosu'na suç duyurusunda bulundu. Haberde, kendisi tarafından yürütülen soruşturma nedeniyle 'tamamen gerçekdışı, hakaret ve iftira suçlarına dair unsurları ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs amacı da taşıyan bir yayın' yapıldığı belirtildi.

"ÇELİŞKİLİ VE YALANLA DOLU"

Haberin, "İçeriği itibariyle çelişki ve yalanla dolu" olduğu belirtilen dilekçede, "Şöyle ki, tarafımda hiç ifadesi alınmamış ve muhatap olunmamış şüphelilere güya 'rüşveti başbakan için aldık deyin sizi tutuklamayalım' dediğim iddia edilmektedir. Oysa belirtildiği üzere haberde bahsi geçen hiçbir şüphelinin tarafımca ifadesi alınmamış, muhatap olunmamıştır. Yine bir bakan oğlundan da 'ifadenle hükümeti düşür, kurtul, iyi düşün' diye ifade vermesinin istenildiği şeklinde tamamen yalan haber yapıldığı oysa bahsi geçen kişinin ifadesinin 2 avukatı huzurunda alındığı ve ifade sırasında iki de katibin hazır bulunduğu nazara alındığında bu haberin de kara propaganda amaçlı yapılan tümüyle yalan ve iftiradan ibaret olduğu anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

DİLEKÇEDE "ÖZ" VURGUSU

Savcı Celal Kara, dilekçesini şöyle tamamladı: "Sürekli olarak aynı medya organları tarafından yürütüldüğü gözlemlenen bu kara propagandanın önce Başsavcı Vekili Zekeriya Öz üzerinde yoğunlaşıp onun tayini sağlandıktan sonra tarafıma yöneldiğini görmek sıradan bir medya izleyicisi tarafından da kolaylıkla fark edilebilecek bir hale gelmiştir. Belirtilen suç unsurları sabit görüldüğü takdirde belirtilen yazılar ve beyanlar nedeniyle tüm sorumlular hakkında dava açılmasını talep ediyorum. Şikayetçiyim, uzlaşmak istemiyorum."

Başsavcı'dan Emniyet Müdürü'ne suç duyurusu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, koruma aracının ve iki koruma memurunun görevlerinden alınmasıyla ilgili olarak İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in koruma aracının ve iki koruma memurunun İstanbul Valisi'nin bilgisi dışında kendisinden alınması üzerine, suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Görevi kötüye kullanmaktan dava açılmasını istedi

Seçen'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, "Koruma polisleri ve koruma aracının alındığı tarih itibariyle suç örgütleri tarafından kendisine yönelik düzenlenebilecek tüm eylemlerden İstanbul İl Emniyet Müdürü Selam Altınok ile Koruma Şube Müdürü'nü sorumlu tuttuğu ve haklarında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açılmasını talep ettiği öğrenildi.

BİR SUÇ DUYURUSU DA SAVCI MUAMMER AKKAŞ'TAN

İkinci operasyon dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş, yargı kararlarını uygulamadıkları gerekçesiyle İstanbul Valisi, Mali Şube Müdürü ve adli kolluğun sıralı amirleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR 37
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    yargıçları kim yargılar!. savcılar, yargıçlar, yargı mensupları; tamamen objektif, duygularını yok etmiş, asla menfaat düşünmeyen, melek varlıklar mı olmuşlardır? hiç entrika çevirmezler mi? savcıların her iddiası, her suçlaması doğru mu çıkmıştır bugüne kadar? savcılar, suçlayıp toplum önünde afişe ettikleri insanların mahkemede suçsuzluğu ortaya çıkınca ne hissederler? o insanlara toplum içindeki itibarlarını nasıl iade ederler? MENDERES'İ, POLATKAN'I, ZORLU'YU suçlayan ve yargılayanlar da yargı mensuplarımıydı? devrimleri yerleştirmek için kurulan mahkemelerde savcılar ve yargıçlar varmıydı?
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. malik eşref bey anlaşılan ya islam inancından haberi yok yada örf adet geleneklerimizden haberi yok . devletin bekası için osmanlı saltanatına oturulunca saltanat ( devlet) bekası için kardeşini çiyerin parcasını ölümüne susmak zorunda kalan bir padişah . şimdi devletin içine kilit nokdalarında devletin bekasında ortak olmak hiç bir deyer yapımızla örtüşmüyor. şahsıma göre yazından cemaatçi görentusunde olan kemalislerden olman çok belliediyorsun . nereden anlaşılıyor desende cemaatçi kardeşlerimiz asla bu durumu kabulenmiyor devletin güçü sorunu cözeceğine inanıyor rabbime sıgınıyorlar....
    Cevapla
  • Zekeriya Gökçe 10 yıl önce Şikayet Et
    yeşil maske!. 17 aralık darbesini yapanların milyon dolarlık zararları ortada iken YENİ ZARARLAR AÇMALARINI engelleyecek yok mu? kim bunlar? bu işi yaparken kamu zararına sebep vermiyorlar mı? neden hesap sorulmuyor? herkes hesap vermeli değil mi? ülkenin üzerindeki bu vesayetle nereye gidilir?
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    türkçe olimpiyatlarında Başbakan hocayı türkiyeye davet etmişti hani. daveti duyan onbinler bu daveti çılgınca alkışlamıştı,ama bir gün sonra hoca başak şekilde konuşunca onbinlerce robot fikir değiştirdi,ne demiştim,tek düğmeyle çalışıyor topu,bunlar birey değil,oyuncak robot
    Cevapla
  • sefa zengin 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu Savcıları, Özgürlüklerini Kısıtlayan Güçlerden Kurtarın. . Sayın Başbakanım bu Savcıları sıkıştıran bir güç var. Onları yardım edin ve özgürlüklerini kavuşmasını sağlayın. Osman Baydemir'i bir ara bazı güçler sıkıştırdığı için size karşılamaya gelememişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...