Sabri Uzun: Paralel devletin belgeleri çantamda!

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, devlet içindeki paralel yapılanmanın mağduru olduğunu dile getirdi ve çağırmaları halinde adli mercilere “devlet içindeki devlete” dair belgeleri sunacağını söyledi.

Sabri Uzun: Paralel devletin belgeleri çantamda!
Sabri Uzun: Paralel devletin belgeleri çantamda!
GİRİŞ 14.01.2014 08:24 GÜNCELLEME 14.01.2014 11:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun: "Avcı'nın kitabında anlattıklarının hepsine harfiyen katılıyorum. Adli ve idari makamlar bu konularla ilgili beni çağırsın bildiğim her şeyi onlara anlatacağım. Bilgiler ve belgelerle her şeyi ortaya koyarım."

‘PARALEL DEVLETİN BÜTÜN BELGELERİ ELİMDE' DİYEN SABRİ UZUN'DAN SAVCILARA

Sabri Uzun, Paralel devleti anlattığı kitabı Haliç'te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat, yüzünden mahkum olan eski emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yazdıklarına ‘harfiyen katıldığını' söyledi.

Tutuklu olması çok ayıp

Hanefi Avcı'nın kitabında anlattıkları üzerine STAR'a açıklamalarda bulunan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, Avcı'nın anlattıklarına harfiyen katıldığını söyledi. 2010 yılından bu yana tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın tutukluluk halini eleştiren Sabri Uzun, "Hanefi Avcı'nın tutuklu olması yargı ve hukuk adına çok ayıp bir durum" dedi.

Hepsine harfiyen katılıyorum

Avcı'nın kitabındaki tüm yazdıklarının tamamen gerçeklerden oluştuğunu ifade eden eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Uzun şöyle konuştu: "Avcı'nın kitabında anlattıklarının hepsine harfiyen katılıyorum. Adli ve idari makamlar bu konularla ilgili beni çağırsın bildiğim herşeyi onlara anlatacağım. Bilgiler ve belgelerle herşeyi ortaya koyarım. Bu yargı ve emniyet içindeki yapılanmadan dolayı ben de çok sıkıntı yaşadım."

Önce ‘hamisi' sonra ‘rakibi' oldu

Hanefi Avcı'nın kitabında Sabri Uzun'un emniyetteki cemaatçi yapılanmaya engel olmak isterken görevden alındığını ve bunu da sanki askerin gerçekleştirdiği imajının verildiğini anlatıyor. Uzun'un o dönem ilk olarak "Fethullahçıların hamisi olarak suçlandığını" aktaran Avcı, Uzun'un banka hesaplarıyla oynanarak yolsuzluk yaptığının öne sürüldüğü ve bu şekilde itibarsızlaştırıldığını belirtiyor.

Aşkın, cemaatin yargıdaki ilk işiydi

Cemaatin yargıdaki ilk operasyonunun Van Yüzüncüyıl Üniversitesi eski rektörü Yücel Aşkın'nın yolsuzluk iddiaları içeren davası olduğunu anlatan Hanefi Avcı,"Cemaatin adli sistemi kullandığı ilk operasyondu" dedi. Aşkın, Avcı'nın bu tespiti için yorum yapmazken "O dönem bazı yanlış anlamalar oldu ve sonuçlandı. Hanefi Avcı'nın kitabında söz ettiği hususlar ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Onun kişisel görüşleri ve tespitleridir. Ben yaşadığım mağduriyeti ve hukuksuzluğu kafamdan sildim. Tüm suçlamalardan da beraat ettiğim görülüyor" açıklaması yaptı.

SAVCI AKKAŞ'A GÜVENMEDİ DİNK İÇİN MAZERET GÖNDERDİ

Sabri Uzun, Hrant Dink cinayetini soruşturan TMK savcısı Muammer Akkaş'ın ‘tanık' olarak ifadeye çağırmasına ‘mazeret' bildirerek gitmeyen Sabri Uzun'un, Akkaş'ın 25 Aralık operasyonuyla gündeme gelen tavrından dolayı ifadeye gitmemek için rapor aldığı öğrenildi. 3 yıldır Dink soruşturmasında bir yere varamayan Muammer Akkaş'tan ise dosyanın alınacağı konuşuluyor. Akkaş'ın 25 Aralık operasyonundaki tavrıyla dosyalar üzerindeki güveninin sarsıldığı belirtiliyor. Hanefi Avcı da kitabında Dink cinayetinin ardından cemaatin bazı emniyet görevlilerinden rahatsız olduğunu ve onların yerine başka emniyetçileri yerleştirdiğini anlatıyor. Yine Avcı'nın iddiasına göre, emniyette Dink cinayetine dair telefon konuşmalarının log kayıtları değiştirildi ve silindi. Avcı, o dönem İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü olan Ahmet İlhan Güler'in cemaatin istediklerini yapmadığı için görevinden alınarak yerine Ali Fuat Yılmazer'in getirildiğini iddia ediyor.

Paralel yapı nasıl çalışıyor?

Hanefi Avcı, devlet içindeki paralel yapılanmayı anlattığı Haliç'te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat isimli kitabında ayrıntılarıyla açıklanmıştı. Avcı, kitabının yayınlanması ve çok fazla frültü koparması üzerine önce Devrimci Karargah ardından da Odatv soruşturmaları kapsamında tutuklanmıştı. Halen Silivri Cezaevi'nde tutulan Hanefi Avcı, dün Yenişafak gazetesine verdiği röportajında çarpıcı tespitlerine devam etti.

Her bilgiye sahipler

Avcı Ali Bayramoğlu'na verdiği röportajında "Cemaat tüm bilgilere hakim. MİT'in, Emniyet'in, Maliye'nin bilgileri ellerinde. Polisle adliyeyi cemaatin yönetici kadroları koordine ediyor" dedi. Paralel devletin işleyişini de anlatan Avcı, "Kamu kurumunda çalışan her kişi kendi elde ettiği bilgileri, cemaate aktarıyor. Bu yukarıda birleştiriliyor. Büyük bir havuz oluşturuyorlar. Sonra kime dava açılacak, kim tutuklanacak yukarıda karar veriyorlar" diye konuştu.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • eric 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet adlı yorumcu. Bir tane kanıtın var mı hocaefendinin Kur'ansız, namazsız, oruçsuz müslümanlık çıkardığına dair? Nasıl bir insana, nasıl bir iftira atıyorsun. Namazsız, Kur'ansız müslümanlık diyorsun ama anlaşılan dinimizde iftiranın, gıybetin, hasedin hükmünü bilmiyorusun . Ahmet, şimdi o hocaefendiden helallik almadan nasıl kurtulacaksın ? Saygılarımla
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    DİNDAR MİNDAR TANIMAM. amenyü billahi.fetullah gülen müslümanın .gitmeyeceği yolun sonuna gelmiş.kur an sız vaiz.yakında namazsız oruçsuz muhterem müslümanlarda çıkarırlar..Allah milletimin RECEB TAYYİP ERDOĞAN ımın yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Muhammed Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki sende Hanefi Avcı gibi erkenkonducusun.. Buradan bu sonuç çıkar. Başka söze ne hacet var.
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    SABRİ UZUN DİYORKİ PARALEL DEVLETİN BİLGİLERİ ÇANTAMDA BUDA SUÇ. devletin gizli bilgileri şahıslarda ne geziyor.ergenekonda yaşadık yakalnan subay ve oda tv çalışanlarında ve işçi partisinde devletin ve askeriyenin bilgileri ele geçirilmişti.yav sizde devletin gizli belgeleri ne geziyor diye sormazlarmı
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    MİLLET TEMİZ KADRO İSTEMİYORMURÜŞVET ALMAYAN VATANI İÇİN ÇALIŞAN DÜRÜST İNSANLAR İSTEMİYORMU. temiz insan yetiştirmede cemaatin emeği var niye zorunuza gidiyor.çünki dindar olan emn.müd.dindar olan savcı rüşvet almıyor.bu sefer derin devlet ve mafyalar silah satamıyor.esrar satamıyor.dindar kadrolar buna müsade etmediği için adamların zorlarına gidiyor.acı burdan geliyor.derin devletin işi azalıyor bu sebebden cemaati karalama kampanyası yapılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı