Bir 'torba' da askerler için geliyor!

TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngören, özlük hakları ve maaşlarda iyileştirme sağlayacak torba yasa kapıda.

Bir 'torba' da askerler için geliyor!
Bir 'torba' da askerler için geliyor!
GİRİŞ 18.01.2014 08:06 GÜNCELLEME 18.01.2014 08:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Askerlerin özlük haklarıyla ilgili düzenlemeler içeren torba yasa tasarısının Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Tasarıyla askerlerin özlük haklarında düzenleme yapılarak maaşlarında artış sağlanacak. Pakette Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik yapılması öngörülüyor.

Binbaşı ve altında olup birinci derecede bulunan subaylar ile bunların emeklileri, yine birinci derecede bulunan astsubaylar ve bunların emeklilerine görev tazminatı verilecek. Yine 2010'da kabul edilen Anayasa değişikliğiyle getirilen Genelkurmay Başkanı'nın Yüce Divan'da yargılanmasına ilişkin uyum yasası da paketin içinde yer alacak.

GÖREV TAZMİNATI

Torba yasa tasarısında yer alacak düzenlemenin çoğunu Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda yapılacak değişiklik oluşturacak. Mevcut düzenlemede, komutanlık görevine atanan tüm personele rütbe ve sınıfına göre "Komutanlık Tazminatı" ödeniyor. Düzenlemeyle birinci derecede olup 3600 ek göstergeye hak kazanmış olanlara ve bunların emeklilerine (binbaşı ve altında olup birinci derecede subaylar ile bunların emeklileri ve birinci derecede bulunan astsubaylar ile bunların emeklilerine) görev tazminatı verilecek.

YÜCE DİVAN UYUM YASASI

2010'daki referandumda kabul edilen düzenlemeyle, Anayasa'nın 148'inci maddesine "Genelkurmay Başkanı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri'yle Jandarma Genel Komutanı da görevleriyle ilgili suçlarda Yüce Divan'da yargılanırlar" hükmü getirilmişti. Paketle, bu hükme uyum yasası da yapılacak.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan'da hangi koşullarda yargılanacağı ve Yüce Divan'a kadar giden süreç düzenlenecek. Yasal düzenlemede yer alacak "Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla ilgili davalar Yüce Divan'da görüşülür" hükmü doğrultusunda mevcut davaların da bundan etkilenmesi mümkün olabilecek. (Habertürk)

YORUMLAR 12
  • aytek yıldızben 10 yıl önce Şikayet Et
    şu bir gerçek. son 10 yılda. devletin her kurumundaki personele ama hepsine değişik adlar altında maaş zammı yapıldı. polis hakim öğretmen sağlık daktilo memuru. vs. hepsi ayrıca zam aldı. hatta tsk nın sivil memurları bile. ama tsk nın alt kademedekilere yani ast subay ve uzmanlara 1 kuruş zam yapılmadı. kamu kurumlarının bürolarında çalışanlarla aynı maaşı almaları adalet ise diyecek bir şey yok.
    Cevapla
  • Ersen Gürpınar 10 yıl önce Şikayet Et
    Tek isteğimiz adalet. Böyle asparagas haberlere balıklama atlıyoruz ne zammından bahsediyorsunuz kardeşim bir üniforması kefen olan bir ayın 6-8 gününü tek kuruş fazla mesai almadan 24 saat esasına göre kışlada geçiren assubaylar birçok kamu görevlisinden daha alt kademeden göreve başlatılıyor hak ettikleri tazminatları alamıyorlar bizler hak ettiklerimizin dışında tek kuruş fazla istemiyoruz ayrıcalık istemiyor tek isteğimiz adalet; Personelinden subayı öz evlat diğerleri üvey evlat olan bir orduda subaya imtiyazlar katılırken bir parmak bal sürecekler ama bunun haberini tüm personel üzerinden yapıyorlar tek isteğimiz adalet
    Cevapla
  • İdris PALA 10 yıl önce Şikayet Et
    Aynı Hataya Düşmeyiniz. Sayı Erbakan da bir kısım imtiyazlılara ilave zam verdi, arkasından alacağımızı zaten aldık dediler ve al şağı ettiler, eğer zam verecekseniz alt kademeye ( Hizmetli-4/c li gibi personele) veriniz ki hiç olmazsa dualarını alırsınız.
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Kimseyi Kıskanmıyorum..... Herkes bir öğretmendir tutturmuş gidiyor. Gelin bizim mahalledeki okulun otoparkında bir gezinti yapalım mı?
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara Birşey Demiyor Ama.... OYAK'dan alınan ikramiye, muvazzafken maaşlardan % 10 oranındaki kesintisinin dönüşüdür. Bilgilerinize. Siz de emekli olurken OYAK'ın verdiği kadar ikramiye istiyorum diyorsanız her ay bir çeyrek altın alın, emekliliğinizde OYAK 'ın verdiğinden daha fazla eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu