Türkiye bir mucizeye tanık oldu

Ordu'da önceki gün dördüncü kattaki evinin penceresinden düşen 2 yaşındaki Aras'ı yakalamak için peşinden atlayan anne Aylin Özbek, sağ sağlim oğluna kavuştu.

Türkiye bir mucizeye tanık oldu
Türkiye bir mucizeye tanık oldu
GİRİŞ 18.01.2014 22:50 GÜNCELLEME 19.01.2014 20:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mucize anne ve oğlunun mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Ordu Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Niyazi Kalyoncu, Aras bebeğin 60 saat sonra yoğun bakım servisinden çıkarak beyin cerrahi servisine yatırıldığını, bir hafta sonra taburcu edilebileceğini söyledi.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde evde oyun oynarken geçen perşembe günü açık olan pencereden düşerek ağır yaralanan Aras Özbek'in sağlık durumu her geçen gün daha da iyiye gidiyor.

Düşen çocuğunun peşinden kurtarmak için atlayan ve yaralanarak hastaneye kaldırılan anne Aylin Özbek'in sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi. Aras bebek ise 60 saat sonra bugün yoğun bakımdan çıkarak beyin cerrahi servisine götürüldü. Anne Aylin Özbek, çocuğunu kucağına alıp dua etti.

Aras bebeğin doktoru Beyin ve Sinir Cehrahisi Uzmanı Opr.Dr. Niyazi Kalyoncu, "Bebeğimizin sağlık durumu her geçen saat daha da iyiye gidiyor. Vücudunda ezilme ve kırıklar var. Kafatasında 2 tarafta ve sağ kaval kemiğinde kırık var. 60 saat sonra yoğun bakım servisinden çıkartıp normal servise yatırdık. Sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener de Aras bebeği hastanede ziyaret ederek ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Şener, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan Öztürk ve Doktor Niyazi Kalyoncu'dan bebeğin sağlık durumuyla ilgili de bilgi aldı.

Aras bebeğin babası Müslüm Özbek, ziyaretinden dolayı Milletvekili Şener'e teşekkür ederken, "Allah korudu çok şükür, arkadaşlar başka açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

Aras bebeğin servise geçmesinden sonra haberi basından duyan vatandaşlarda hastaneye 'geçmiş olsun' çiçekleri göndermeye başladı.

TANIMADIKLARI BİR VATANDAŞTAN ANLAMLI ÇİÇEK 

Ailenin tanımadığı Erzurumlu olan Sadullah Kaya, Aylin Özbek'in yaşadıklarından etkilenerek Ordu Devlet Hastanesi'ne bir çiçek gönderdi. 60 yaşındaki Kaya'nın çiçeğin üzerine yazdığı not ise duygulandırdı.

Çiçeğin üzerindeki notta şu ifadelere yer verildi:

"Türk anaların yüz akı Aylin Özbek Ana(hepimizin annesi). Aylin anne ne büyük insansın. Keşke karşılaşsak da annemmişsin gibi elini öpsem. 60 yaşında 3 torunu olan bir dede, Sadullah Kaya, Erzurum."

YORUMLAR 7
  • nafiz ataseven 10 yıl önce Şikayet Et
    bu anne yılın annesi . işte anne bu dostlar annelik iç güdüleri hiç bir şey gözetmeksizin gözünü karartarak oğlunun peşinden atlayabiliyor bunu sadece anne olan yapabilir. işte bu anne yılın annesi ödülünün verilmesini canı gönülden dilerim. eften püften annelere vereceğinize yılın annesi ödülünü bu anne fedakar anne buyurun işte yılın annesi
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    AMCA AYNEN BENİM BU OLAYIN OLDUĞU GÜN DÜŞÜNDÜKLERİMİ YAZMIŞSIN. Hakikaten eli öpülecek bir anne. Allah hem ona hem yavrusuna hayırlı uzun ömürler nasip etsin.
    Cevapla
  • 44Malatyali 10 yıl önce Şikayet Et
    Hazir yeri gelmisken. Soylemeden edemeyecegim. Aslinda bu Yuce Rabbimizin "Rahman" sifatinin bir gostergesidir. Eger bir anne cocuguna bu denli merhamet edebiliyorsa dusunun ki Allah kullarina nasil merhamet eder. Bazi toplumlarda Allah surekli insanlari cezalandiran, cehenneme atan falan filan gibi tanitilir. Aslinda gercek oyle degildir. Iste en guzel ornegi.
    Cevapla
  • Jet Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    GÖZÜMÜZÜN YAŞLANMAMASI MÜMKÜN DEĞİL?. Bu olaya ne denilebilir ki? Maddi imkanım olsa bu anneye servet yağdırırdım. Elbette ki her annenin evlat sevgisi vardır ve belki aynı şey olsa çoğu aynı şeyi yapar. Ama anlık düşünmek ve uygulamak mesele bir şeydir? Salise de karar ver ve uygula? Anne olayın etkisi ile farkında değildir ama vücut ağırlığı sayesinde anne önce düşmüş ve havada bebeği yakalamıştır. Yani bebeğin düşüşünü hafifleştirmiş olabilir? Yani öylesine bir atlayış değildi ve o bence işe yaradı. Bu olayın değeri manevidir. Para pul ile ölçülmez. Bu olaydan örnek almak gerekir. Kimi ana var bebeği tuvalette doğurur öldürür yada ızgara da pişirir Kimi ana var salise de karar verir bebeği için ölüme atlar. Dua ederken ya rabbi bana böyle eş, çocuklarıma böyle anne ver diye dua etmek lazım. Herkesin annesi böyle fedakâr olsun demek lazım. Eli öpülesi değil, ayakkabısının tozu olunası annedir o? Tebrikler.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 10 yıl önce Şikayet Et
    yeminle mübarek kadınmış. 4. kattan çocuğunun arkasından atlamaya cesaret edebilen ender bir Türk kadını... belki yere düşmeden benim üzerime düşerde çocuğum kurtulur diye kendini feda eden muhteşem bir kadınsınız. Rabbim hakedene böyle bir kadın nasip etsin. amin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
IMF'den Türkiye açıklaması