Askerlik kanununda flaş gelişme

Askerlik Kanunu Tasarısı, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Şu anda Meclis'e sunuldu.

Askerlik kanununda flaş gelişme
Askerlik kanununda flaş gelişme
GİRİŞ 23.01.2014 14:19 GÜNCELLEME 23.01.2014 15:22

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Genel komutanlarının görevleriyle ilgili suçlardan dolayı yargılama usullerini yeniden belirleyen kanun tasarısını kabul etti.

Komisyon, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanarak, Askerlik Kanunu ile Bazı KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısını görüştü.

Görüşmeler sonrasında kabul edilen tasarıyla, 2010 referandumunda kabul edilen anayasadaki "Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanacak" hükmü, ilgili kanuna aktarılıyor.

SORUŞTURMA İZNİNİ BAŞBAKAN VERECEK

Tasarıya göre, bu suçlardan dolayı soruşturma açılmasına, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları hakkında Başbakan; Jandarma Genel Komutanı hakkında İçişleri Bakanı karar verecek.

İSİMSİZ, İMZASIZ İHBAR VE ŞİKAYETLER İŞLEME KONULMAYACAK

İsimsiz, imzasız, adressiz yahut takma adla yapıldığı anlaşılan ya da belli bir olayı ve nedeni içermeyen, delilleri ve dayanakları gösterilmeyen ihbar ve şikayetler işleme konulmayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...