Yağmur bir şehrin yolunu bu hale getirdi

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 6.5 saat süren sağanak yağmurun neden olduğu sel nedeniyle Muğla-Fethiye Karayolu ulaşıma kapandı.

Yağmur bir şehrin yolunu bu hale getirdi
Yağmur bir şehrin yolunu bu hale getirdi
GİRİŞ 25.01.2014 13:21 GÜNCELLEME 25.01.2014 13:21

Trafik 1.5 saattir Dalyan üzerinden verilirken, suların çekilmeye başlamasıyla zaman zaman kontrollü olarak araç geçişine izin verildiği de bildirildi.

Ortaca'da bugün saat 04.00 sıralarında başlayan yağmur, sabah saatlerinde etkisini daha da arttırdı. 6.5 saat süren yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Dağlardan inen sel suları önüne kattığı taş ve kaya parçalarını da sürükleyerek, Muğla-Fethiye Karayolu Kocabel mevkiinde yolu kapattı. Çift yönlü olarak suyla dolan yol ulaşıma kapanırken, polis saat 10.30'dan itibaren bu güzergahtaki araçları Dalyan istikametine yönlendirmeye başladı. Bu arada, bölgede devam eden yol çalışmasında görevli ekiplerin, yaklaşık 1 kilometrelik yoldaki suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdükleri bildirildi.

Metrekareye 70 kilogram yağmur düşen Ortaca'da kapanan yol nedeniyle her iki yönde de yaklaşık birer kilomtrelik araç kuyruğu oluştu. Yoldaki suyun yavaş yavaş çekilmeye başlaması üzerine aralıklarla kontrollü olarak araç geçişylerine izin verilmeye başlanırken, yoldaki taş ve bazı kaya parçalarının sıkıntı yarattığı öğrenildi. Yağmur nedeniyle toprağın geveşemesi üzerine olası bir heyelan tehlikesi de dikkate alınarak, yolda ulaşımın bir süre daha kontrollü şekilde süreceği bildirildi.

Bölgede, saat 12.30 itibariyle elektriklerde kesildiği, arızanın giderilmeye çalışıldığı öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor