Casusluk Davası'nda 15 tahliye daha!

İzmir merkezli askeri casusluk operasyonu olarak bilinen davada 15 kişi tahliye edildi. 25 Ocak'ta 20 kişi daha tahliye edilmişti.

Casusluk Davası'nda 15 tahliye daha!
Casusluk Davası'nda 15 tahliye daha!
GİRİŞ 28.01.2014 20:57 GÜNCELLEME 28.01.2014 21:03

Kamuoyunda 'casusluk davası' olarak da bilinen gizli belgelerin temin edilmesi soruşturmasında tutuklu bulunan kişiler için avukatlar, bir üst mahkeme olan Bursa Terörle Mücadele Kanunun 10. maddesiyle görevli 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçen hafta itiraz etti.

İtirazları inceleyen mahkeme de geçen cuma gününden beri her gün gruplar halinde tahliye kararları verdi. Bugün de 10'u muvazzaf asker, 5'i sivil memur 15 sanık hakkında tahliye kararı çıktı.

59 SANIKTAN 37'Sİ TUTUKSUZ YARGIŞANACAK

Edinilen bilgiye göre muvazzaf askerler İhsan Gökoğlan, İlter Alaç, Oğuz Okuyucu, Nuri Dereli, Aydın Şit, Celalettin Akçil, Durmuş Eray Güçlüer, Erhan Murat Akdemir, Hamza Kaya, Emre Aslan, sivil memurlar Süreyya Doğan, Filiz Albayrak, Sara Karadavut, Ferda Berge ve Deniz Yiğitoğlu serbest bırakıldı.

Böylece 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında tutuklu yargılanan 59 sanıktan cuma gününden bu yana 37'si, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış oldu.

Cezaevinde halen 22 sanık bulunuyor. Cezaevindeki 22 sanıktan da 9'unun asker olduğu öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'