"Hükümeti devirmeye çalışmak demokratik haktır"

Taraf gazetesi yazarı Hayko Bağdat 17 Aralık süreci ve Cemaat konusunda açıklamalarda bulunurken, skandal bir yoruma imza attı. Bağdat'a göre, hükümeti devirmeye çalışmak demokratik bir hakmış!

GİRİŞ 01.02.2014 02:51 GÜNCELLEME 01.02.2014 03:11
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

CNNTürk televizyonunda yayınlanan "Ne Oluyor" programında Gezi Parkı,17 Aralık süreci ve Hükümet-Cemaat arasındaki gerilim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Taraf gazetesi yazarı Hayko Bağdat Hükümeti devirmeye çalışmanın demokratik bir hak olduğunu söyledi.

Türkiye'de darbenin sulandırıldığını savunan Bağdat, "Cemaat bir STK mantığı içinde nasıl referandumda evet oyu çağrısı yaptıysa şimdi de AKP'yi istemiyoruz çağrısı yaptığı bir noktada darbeyle tarif edeceğimiz özellik nedir? Darbeyi sulandırdık biz. Askeri darbelerin nasıl olduğunu biliyoruz. Ne yapıyorlar da darbe oluyor? 3 milyon 800 bin insan da Gezi olaylarında darbe yapmaya çalışıyordu. Şimdi adam diyorki yolsuzluk soruşturması var. Benim yetkim var ve elime de dosya gelmiş. Buna darbe denmez" diye konuştu. 

DARBE DEĞİL DEVİRMEK

17 Aralık Operasyonu'nun yasal yollarla yapıldığını savunan Bağdat, "Buna darbe denmez. İktidarın açıklarını yakalayarak onu devirmeye çalışıyor diyebiliriz. İktidarı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor diyebiliriz. Bu bütün yapıların demokratik hakkıdır" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    kılavuzun bunlar olursa . artık sonucu kabulleneceksin arkadaş
    Cevapla
  • MEHMET ERDEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Yürü git laaa. Neyin kafasını yaşıyorsunuz hala bittiniz la siz. Çırpının bakalım 30 Mart'ta göreceksiniz zaferi...
    Cevapla
  • abdussamed çağlıyan 10 yıl önce Şikayet Et
    demokratik haklar!. o halde polislerin savcıların yerlerinin değiştirilmesi de demokratiktir. sonuçta seçilerek iş başına gelen iktidar kendi memuru için atama yapıyor! bu ülkede bütün demokratik haklar tam uygulandı bi bu kaldı zaten!
    Cevapla
  • burak burak 10 yıl önce Şikayet Et
    E O ZAMAN SORAMADINIZ MI O HERİFE,. seçim neden yapılıyor ne gerek var, gücü yeten yetene madem, siz %50 nin oyunu alan hükümete böyle davranıyorsanız biz sizin 3-5 oyunuza neler yapmayız, hiç düşünmüyormusunuz? belki de bizi tanıyorsunuz, biz elimiz kolumuz bağlı otururuz biliyorsunuz.
    Cevapla
  • hayri kozalak 10 yıl önce Şikayet Et
    suç sende degil. suç senin gibilere konuşma hakkı verenlerde 10 yıl önce böyle konuşsaydın şimdiye karacaahmet dinlenme tesislerine gönderilmiş olurdun.kendini bilmez ukala ben seçtim ben gönderirim sen kimsin ukala
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var