SGK'lılara KKTC'de de ücretsiz hizmet!

Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ile KKTC Yakın Doğu Üniversitesi arasında "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası" hak ve imkanlarının Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne teşmiline ilişkin bir imza töreni düzenlendi!

SGK'lılara KKTC'de de ücretsiz hizmet!
SGK'lılara KKTC'de de ücretsiz hizmet!
GİRİŞ 01.02.2014 20:47 GÜNCELLEME 01.02.2014 20:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YDU Hastanesi'nde gerçekleşen resepsiyona;Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yanı sıra, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Yüksek Mahkeme Başkanı, SGK  Kurum Başkanı ve Yönetim Kurulu Bşk.,YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç. Dr. İrfan S.Günsel' de katıldı.

KKTC'de eğitim amaçlı bulunan Türk öğrenciler YDÜ Hastanesi tedavi hizmetinde ayrıca bir ödeme talebinde bulunmayacak.

KKTC'de YDÜ Hastanesi'nde gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in önemli projelerden söz ettiğini ve protokolü resmen imzalayacaklarını kaydederek, YDÜ Hastanesi'ni bir kez daha tebrik etti. YDÜ'yü etkili bir cazibe merkezi olarak gördüklerini de sözlerine ekleyen Atalay, "Türkiye, sağlık alanında, Sosyal Devlet olma yönündeki çabalarda büyük gelişmeler sağladı. İnsan sağlığı her şeyin başında geliyor. Bütün vatandaşlarımızı, Genel Sağlık Sigortası içine aldık. Hastanelerdeki standardı sağladık, bunun bir parçası aslında KKTC ve YDÜ ile bu uygulama" dedi.

Türkiye'den gelen öğrencilere de müjde veren Atalay, bugünden itibaren YDÜ Hastanesi'nin tedavi hizmetinde ayrıca bir ödeme talebinde bulunmayacağını, tedavinin ardından gereken ödemeleri SGK'nın karşılayacağını belirtti. Atalay, konuşmasına "Türkiye'deki okullarda öğrenciler sağlık hizmetinin yüzde 30'unu ödüyor ama YDÜ Hastanesi o farkı da almayacak. Bu bir rekabettir ve güzeldir. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum." diyerek son verdi.

Atalay'ın konuşmasının ardından imzalar atıldı ve YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S.Günsel, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a ve SGK Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan'a plaket takdiminin ardından tören sona erdi.

YORUMLAR 1
  • Aziz Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    ne ücretsizi . millet borç içinde muayeneye gitmiyor. borcu avr mileltin gitmöiyor. hani nerde sosyal devlet. Bitti.. yazık millete..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!