Doğu Anadolu donuyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Doğu Anadolu donuyor!
Doğu Anadolu donuyor!
GİRİŞ 05.02.2014 09:40 GÜNCELLEME 05.02.2014 09:38

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 30, Ardahan'da 29, Ağrı'da 25, Erzurum'da 19, Erzincan'da 14 ve Iğdır'da 12 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da sıfırın altında 15, Kars'ta sıfırın altında 12, Ağrı'da sıfırın altında 9, Erzurum'da sıfırın altında 8, Iğdır'da 0 ve Erzincan'da 1 derece tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Buzla kaplanan kaldırımlarda vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Belediye ekipleri, cadde, sokak ve kaldırımlarda buzla mücadele çalışması başlattı.

Erzurum'un Karayazı ve Çat ilçelerinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 hasta, Valilik Kriz Merkezi koordinesinde İl Özel İdaresi karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince, kar üstü araçlarla hastanelere yetiştirildi.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Erzurum'da 9, Ardahan'da 15, Ağrı'da 24, Kars'ta 28, kayak merkezlerinde ise Palandöken'de 45, Cıbıltepe'de 54 ve Konaklı'da 97 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli buzlanma, don olayı, yoğun sis ve pus olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!